Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ!

Μια ακόμη υπόθεση με έναν πολιτικό αντίπαλο του εκδικητικού Ερντογάν, έρχεται για να απειλήσει, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς...

100531-L-61-JCI-025





Μια ακόμη υπόθεση με έναν πολιτικό αντίπαλο του εκδικητικού Ερντογάν, έρχεται για να απειλήσει, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, να θέσει σε δοκιμασίας της σχέσεις της Τουρκίας με την Ισπανία, καθώς η πρότερη εμπειρία, δείχνει ότι η Τουρκία θεωρεί υποχρέωση των χωρών να του εκδίδουν τους αντιπάλους του για να τους εξοντώσει… μόνο που με την Ισπανία, ναυπηγεί μέχρι και αεροπλανοφόρο. (ελικοπτεροφόρο για την ακρίβεια)






Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Άγκυρα έχει καταθέσει αίτημα έκδοσης του 59χρονου συγγραφέα και δημοσιογράφου Χαμζά Γιαλτσίν, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατικό δίκτυο και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελ Πρατ στη Βαρκελώνη στις 3 Αυγούστου. Κατηγορείται ότι… προσέβαλε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ότι διατηρεί σχέσεις με την εκτός νόμου – κατηγορείται για τρομοκρατία – Λαϊκό Εθνικοαπελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), το οποίο διευθύνει από το Παρίσι.

Το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε διορία 40 ημερών στην τουρκική κυβέρνηση να καταθέσει επισήμως πλήρη φάκελο με επιχειρήματα και αποδείξεις που θα δικαιολογούν το αίτημα έκδοσης. Ο Γιαλτσίν που έχει και σουηδική υπηκοότητα, αν εκδοθεί, κινδυνεύει με καταδίκη σε 22,5 χρόνων φυλάκιση, που ισοδυναμεί με την απόλυτη εξόντωσή του.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος, είναι ότι ο Γιαλτσίν έχει και τη σουηδική υπηκοότητα, και η ίδια η ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Μαργκότ Βάλστρομ, ζήτησε να επιτραπεί σε διπλωμάτες της να επισκεφθούν τον Γιαλτσίν στη Βαρκελώνη όπου κρατείται και η εμπλοκή μιας χώρας όπως η Σουηδία, δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση.




Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, όπως γράφει το ΚΥΠΕ, η Τουρκία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης από τον Απρίλιο εναντίον του Γιαλτσίν, με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Ερντογάν σε άρθρο του που δημοσίευσε στο περιοδικό Οντάκ Ντεργιζί και για τρομοκρατικούς δεσμούς με τη συγκεκριμένη παράνομη οργάνωση.

Αν κρίνουμε για παράδειγμα από την κόντρα των Τούρκων με τη Γερμανία για τέτοια θέματα, αλλά και τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα για την περίπτωση των οχτώ αξιωματικών, τότε η υπόθεση αυτή αποτελεί πραγματική «ωρολογιακή βόμβα» για την Ισπανία.

Είναι προφανές ότι οι δυο χώρες έχουν κίνητρο συνεργασίας και αποφυγής με κάθε τρόπο κλιμάκωσης της υπόθεσης λόγω των πολύ σοβαρών εξοπλιστικών προγραμμάτων που εξελίσσονται κανονικά μέχρι στιγμής, με κορωνίδα τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου τύπου «Χουάν Κάρλος» για λογαριασμό του τουρκικού Ναυτικού.

Ωστόσο, τα ενδεχόμενα είναι τρία. Το πρώτο, η Ισπανία να υπολογίσει αποκλειστικά το οικονομικό της συμφέρον και τον συγγραφές να τον… φάει το μαύρο σκοτάδι των τουρκικών φυλακών, εισπράττοντας μεγάλο κόστος στις διεθνείς της σχέσεις.

Το δεύτερο είναι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι έχει και η ίδια πολλά να χάσει, οπότε η υπόθεση να τύχει διαχείρισης στο παρασκήνιο και να κλείσει ανώδυνα και το τρίτο είναι, ο Ερντογάν να μη διστάσει να τα κάνει όλα «γης μαδιάμ» και να αρχίσει τις «κορώνες» και τις απειλές ακόμα και απέναντι στην Ισπανία, για να μη χαλάσει τη φήμη που τον συνοδεύει…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.