Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ

Το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Βρετανία απέδειξε ξανά την ανωτερότητά της στην κωπηλασία, κατακτώντας τρία...




Το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Βρετανία απέδειξε ξανά την ανωτερότητά της στην κωπηλασία, κατακτώντας τρία χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια.

Ένας από τους χρυσούς Ολυμπιονίκες (σ.σ. όπως και το 2012) ήταν και ο Αλεξ Γκρέγκορι, ο οποίος, μιας και οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένονται σε τρία χρόνια, είπε να βρει έναν δημιουργικό τρόπο να περάσει τον καιρό του.




Ποιος είναι αυτός; Να κωπηλατήσει μαζί με τους συναθλητές του από τη Νορβηγία στην Ισλανδία, σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Σε διάστημα 9 ημερών, ο Γκρέγκορι και οι υπόλοιποι κατάφεραν να κωπηλατήσουν 965 χλμ., σπάζοντας 8 παγκόσμια ρεκόρ (σ.σ. μεταξύ των οποίων για την ταχύτερη κωπηλατική διαδρομή γύρω από την Αρκτική αλλά και το βορειότερο γεωγραφικό πλάτος που έφτασαν ποτέ κωπηλάτες).
Πέντε ημέρες αργότερα, οι ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτουν στη λέμβο και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια σταμάτησαν να λειτουργούν καθώς ο ήλιος δεν ήταν πλέον ορατός.




Οι κωπηλάτες, συμπεριλαμβανομένου του Γκρέγκορι, αναγκάστηκαν να κωπηλατήσουν χωρίς μηχανική υποστήριξη μέχρι το απομωνομένο νησί Jan Mayen της Νορβηγίας όπου περιμένουν να αντικαταστήσουν ορισμένα μέλη του πληρώματος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μόλις βρήκε στεριά, ο 33χρονος Ολυμπιονίκης αποφάσισε να ανεβάσει στο Twitter μία φωτογραφία με τα χέρια του, η οποία είναι πραγματικά σοκαριστική.

«Τα χέρια μου έχοντας περάσει τόση πολλή ώρα μέσα σε βρεγμένα γάντια. Οι φουσκάλες δεν ήταν τόσο σοβαρές σε αυτήν την κωπηλασία στον Πόλο, αλλά το κρύο και η υγρασία πέρασαν μέσα από το δέρμα», έγραψε ο Γκρέγκορι κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter.



Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.