Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ..!!! ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η... ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ!

Πυρκαγιές απειλούν ακόμα και... περιοχές της Γροιλανδίας, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ. Η αστυνομία έχει απαγορεύ...

Φωτιά μέχρι και… στον Βόρειο Πόλο – Στις φλόγες δύο περιοχές της Γροιλανδίας [pic] | Newsit.gr





Πυρκαγιές απειλούν ακόμα και... περιοχές της Γροιλανδίας, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δύο ζώνες, στα νοτιοδυτικά της χώρας.




«Λόγω των σημαντικών πυρκαγιών στα δυτικά παράλια, η αστυνομία της Γροιλανδίας αποθαρρύνει την κυκλοφορία –συμπεριλαμβάνονται η πεζοπορία και το κυνήγι– γύρω από το Νασουτόοκ και το Αμιτσορσούακ», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι δύο αυτές ζώνες βρίσκονται κάτω από τον αρκτικό κύκλο. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους και τις επόμενες ημέρες.


Οι πρώτες φωτιές ξέσπασαν στις 31 Ιουλίου, σε αυτή την αυτόνομη, δανέζικη νησιωτική περιοχή, η βλάστηση της οποίας αποτελείται κυρίως από τούνδρα.




Σε μία από τις ζώνες που έχουν πληγεί απαγορεύεται από σήμερα (και μέχρι νεωτέρας) το κάπνισμα. Και αυτό γιατί λόγω της έντονης ξηρασίας ακόμη και η παραμικρή σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο δήμος του Καασούιτσουπ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Δανίας BMI, οι καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο ήταν «ακραίες». Ένας μετεωρολόγος, ο Τζον Κάπελεν, έγραψε στις 10 Αυγούστου στο Twitter ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 24,8 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Νούουκ, της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας.

Οι 12 μήνες του 2016 ήταν οι πιο θερμοί που έχει βιώσει η Γροιλανδία από τις αρχές του 1900, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία της θερμοκρασίας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.