Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ - ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει έξω από το Σοφικό Κορινθίας και προχωρά προς το χωριό Αλμυρή. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και έχει ε...





Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει έξω από το Σοφικό Κορινθίας και προχωρά προς το χωριό Αλμυρή.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και έχει εξαπλωθεί λόγω των ανέμων, εντάσεως 5 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.





Με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- η μεγάλη κατασκήνωση του RANCH και τα εκατοντάδες παιδιά μεταφέρονται σε άλλη περιοχή.


Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.




Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει».

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Η φωτιά, που έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί, αυτή την ώρα τουλάχιστον, οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά πριν νυχτώσει, οπότε δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων.


Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι έχουν πέσει πλέον, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο στην περιοχή. Όμως δεν έγινε εφικτό να περιοριστεί, λόγω της βροχής, η πυρκαγιά.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, argonafplia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.