Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Κύθηρα με τους δυνατούς ανέμους να μην επιτρέπουν το έργο της κατάσβεσης - Εντολή να εκκενωθε...

Φωτιά τώρα: Δύσκολη νύχτα στα Κύθηρα - Χωρίς ρεύμα το νησί






Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Κύθηρα με τους δυνατούς ανέμους να μην επιτρέπουν το έργο της κατάσβεσης - Εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωνιάτικα - Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι, στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί.




Στο νησί έφτασαν μετά τις 20:00 ενισχύσεις και από την Αθήνα, ενώ το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε. Το ευχάριστο είναι ότι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο μετά τις 21:00, έγινε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι.



Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος, των Κυθήρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια ενώ δεν απειλείται προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.




Στο σημείο, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα από 22 άτομα.

Στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα, έφτασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Λακωνία, με 15 άνδρες προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Από αέρος συμμετέχουν στην επιχείρηση 4 Pezetel. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις θα ενισχυθούν άμεσα προκειμένου να ελεγχθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα η φωτιά.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.