Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ: 5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ «ΧΑΡΒΕΪ»!..

Το πόσο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει η Βενεζουέλα στις πληγείσες από τον τυφώνα Χάρβεϊ περιοχές, μέσω της θυγατρικής εταιρε...





Το πόσο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει η Βενεζουέλα στις πληγείσες από τον τυφώνα Χάρβεϊ περιοχές, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Citgo Petroleum Corp. Η εταιρεία πρόκειται να κατανείμει ένα ποσοστό εσόδων από τα έσοδα της στην κατασκευή κατοικιών και καταφυγίων μέσα και γύρω από το Χιούστον.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους Αμερικανούς που πλήττονται από τον τυφώνα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Χόρχε Αρεάσα. «Όταν ένας Αμερικανός επιλέξει ένα βενζινάδικο Citgo, θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση των πληγεισών κοινοτήτων» πρόσθεσε.




Ωστόσο, η Βενεζουέλα έχει πράξει αναλόγως και στο παρελθόν, καθώς έχει προσφέρει ξανά βοήθεια σε πληγείσες περιοχές των ΗΠΑ. Το 2005 ο Χιούγκο Τσάβες είχε θεσπίσει να ετήσιο πρόγραμμα για την παροχή επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως ξεκίνησε την καμπάνια μετά από τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, ενώ έχει βοηθήσει συνολικά πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2014.


Στους 30.000 οι άστεγοι

Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί στο Χιούστον των ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που έχει πλήξει την πολιτεία του Τέξας, ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να χρειαστούν προσωρινή φιλοξενία σε καταφύγια. «Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», υποστήριξε αναφερόμενος στις σφοδρές καταιγίδες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να χρειαστούν προσωρινή φιλοξενία σε καταφύγια μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες που έχει προκαλέσει ο Χάρβεϊ στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών FEMA. thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.