Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ... Η ΣΑΠΦΩ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ ΑΠ΄ΤΗ ΜΥΡΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΙΣΗΧΘΗ 2Η ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (ΣΜΑ) ΜΕ 19.141 ΜΟΡΙΑ!

Πρόκειται για τη Σαπφώ Κουρμπέλη, που εισάγεται 2η στη Σχολή Ικάρων/ειδικότητα Μηχανικός Αεροσκαφών (ΣΜΑ) με 19.141 (!) μονάδες. Εξ όσ...







Πρόκειται για τη Σαπφώ Κουρμπέλη, που εισάγεται 2η στη Σχολή Ικάρων/ειδικότητα Μηχανικός Αεροσκαφών (ΣΜΑ) με 19.141 (!) μονάδες. Εξ όσων γνωρίζουμε, ενώ υπάρχουν ήδη ιπτάμενοι αεροπόροι από τη Λακωνία, μέχρι τώρα κανένας μηχανικός αεροσκαφών και ακόμη περισσότερο καμία γυναίκα. Η Σαπφώ είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη.




Δύο με τρεις ώρες διάβασμα τις καθημερινές και γύρω στις τρεις – τέσσερις τα σαββατοκύριακα ήταν αρκετά για να πετύχει την επίδοση που της ανοίγει νέους ορίζοντες (…κυριολεκτικά) στη ζωή. “Με τα απαραίτητα ενδιάμεσα διαλείμματα!” μάς διευκρινίζει.

Στο ερώτημα εάν επέλεξε τη Σχολή Ικάρων με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση απαντά πως αυτό ήταν καθαρά δευτερεύον. “Ήθελα πολύ στρατιωτικές σχολές, είχα δηλώσει κι άλλες. Μου αρέσει το ότι δε σου προσφέρουν απλώς μόρφωση αλλά και εφόδια ψυχικά και αθλητικά, τα οποία είναι καλά για την υγεία σου, για την αυτοάμυνά σου, ειδικότερα στις εποχές που ζούμε. ‘Ηθελα κάτι που να μου δίνει μόρφωση κι αδρεναλίνη. Κι αυτό οι ελληνικές στρατιωτικές σχολές πιστεύω το προσφέρουν” εξηγεί μιλώντας στο laconialive.gr.

Όσο για τις “Σειρήνες” του εξωτερικού, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν σκέφτεται καθόλου να φύγει. “Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα, πέρασα στη σχολή που ήθελα, η οποία μου εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση” δηλώνει και υπεραμύνεται της προπτυχιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα: “Είμαι πολύ κατά του να φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό. Γιατί έχουμε κι εμείς εδώ πανεπιστήμια και πολύ δυνατά μυαλά που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε”.

laconialive

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.