Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ 16ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ

Αντιμέτωπος με μία ακόμα καταγγελία για βιασμό βρίσκεται ο πολυβραβευμένος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης Roman Polanski, καθώς άλλη μία ...







Αντιμέτωπος με μία ακόμα καταγγελία για βιασμό βρίσκεται ο πολυβραβευμένος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης Roman Polanski, καθώς άλλη μία γυναίκα, η τρίτη κατά σειρά, υποστηρίζει ότι την κακοποίησε σε ηλικία 16 ετών!




Η 60χρονη σήμερα γυναίκα, που είναι γνωστή μόνο ως Robin, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία υποστήριξε πως βιάστηκε από τον σκηνοθέτη το 1973. Μάλιστα, αν και κατήγγειλε το περιστατικό, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

«Την επόμενη μέρα, αφού έγινε, το είπα σε μια φίλη μου ότι ο κύριος Polanski το έκανε αυτό», ανέφερε και, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της μετά από 44 χρόνια, πρόσθεσε: «ο λόγος που το κράτησα μέχρι τώρα μέσα μου ήταν γιατί δεν ήθελα ο πατέρας μου να κάνει κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του».







Αυτή είναι η τρίτη κατηγορία βιασμού κατά του 84χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος, το 1977, δικάστηκε για τον βιασμό μιας 13χρονης, της Samantha Geimer, στο σπίτι του Jack Nicholson, στο Λος Άντζελες, ενώ ο ηθοποιός απουσίαζε.

Μετά από περίπου δύο μήνες στη φυλακή, ο Polanski αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, υπό τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει στην Γαλλία και, έκτοτε, ζει στην Ευρώπη.

Πρόσφατα δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου εκκρεμεί ακόμα μια καταγγελία για βιασμό ανήλικης κοπέλας. Επίσης, το 2010, η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Lewis είχε υποστηρίξει ότι κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 16.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της, μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει παραγραφεί όμως η Robin θα μπορούσε να καταθέσει ως μάρτυρας σε ενδεχόμενη μελλοντική δίκη.

Τον σκηνοθέτη είχε καταγγείλει για βιασμό το 2010 και η βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Lewis που είχε υποστηρίξει ότι κακοποιήθηκε από εκείνον όταν ήταν 16.

govastileto



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.