Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ! ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΚΑΙ F35C

Το νεότερο και πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο, επικεφαλής μιας νεα κλάσης σκαφών εντάχθηκε σήμερα στο αμερικανικό Ναυτικό. Πρόκειται για ...




Το νεότερο και πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο, επικεφαλής μιας νεα κλάσης σκαφών εντάχθηκε σήμερα στο αμερικανικό Ναυτικό. Πρόκειται για το USS Gerald R. Ford (CVN-78) με την τελετή να γίνεται στη ναυτική βάση του Norfolk.





Πρόκειται για το πρώτο νέο σχέδιο αεροπλανοφόρου εδώ και 42 χρόνια μετά την κυριαρχία της κλάσης Nimitz.

Ανάμεσα στους νεοτερισμούς που φέρει το σκάφος περιλαμβάνονται ηλεκτρομαγνητικοί καταπέλτες, οι οποιοι αντικαθιστούν τους κλασικούς που δουλεύουν με ατμό, έχει μικρότερο Η/Μ ίχνος για να ανιχνεύεται δυσκολότερα από τα ραντάρ επιφανείας και αέρος-επιφανείας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μικρότερων διαστάσεων «νησίδα», μεγαλύτερων διαστάσεων κατάστρωμα πτήσεων, διπλάσια ηλεκτρική ισχύ σε σχέση με υπάρχοντα αεροπλανοφόρα, ενώ τέλος έχει χαμηλότερες απαιτήσεις κατά 500 άτομα σε ότι αφορά το πλήρωμα.

Το εκτόπισμα του σκάφους ανέρχεται στους 100.000 τόνους περίπου, το μήκος στα 337 μέτρα και το μέγιστο πλάτος καταστρώματος έχει μήκος 76 μέτρα όσο μια… κορβέτα!

Το σκάφος θα φέρει εκτός από τα μαχητικά F/A-18E/F και μια Μοίρα με το νέο stealth μαχητικό F-35C

Με το νέο αεροπλανοφόρο, το οποίο από σήμερα είναι και επίσημα σε υπηρεσία. οι ΗΠΑ θα διαθέτουν 11 συνολικά, έναντι 1+2 (υπό κατασκευή) της κίνας και 1+1 (υπό ανάπτυξη)) της Ρωσίας.










pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.