Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ...;;; ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

armynow.net_ Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που δείχν...







armynow.net_ Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που δείχνει πως κάτι κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό συγκλίνουν τόσο οι δηλώσεις Αιγύπτιου υπουργού αρμόδιου για τα πετρέλαια όσο και η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.




Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων της χώρας του με την Κύπρο και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την χώρα μας.

Σχετική είναι και η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα σε ιστοσελίδα αμυντικού περιεχομένου ότι «Το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά».

Η κινητικότητα πάντως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο στο ταξίδι αστραπή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κ. Κοτζιάς σε αυτό το ταξίδι κατέθεσε στον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι συγκεκριμένες προτάσεις επί χάρτου, για την άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.