Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ... ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ»!!!

Θέμα ασφάλειας των πυρηνικών βομβών που φυλάσσονται στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Νοτιοανατολική Τουρκία θέτει ένας από τ...









Θέμα ασφάλειας των πυρηνικών βομβών που φυλάσσονται στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Νοτιοανατολική Τουρκία θέτει ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς του τομέα της μη διασποράς των όπλων μαζικής καταστροφής (non proliferation) με θητεία και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, εν μέσω της επιδεινούμενης διαρκώς κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.






Πρόκειται για τον Τζόσεφ Σιρινσιόνι (Joseph Cirincione), ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού κεφαλαίου που εστιάζει και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες σε ζητήματα μη διασποράς και αντιπολεμικής δράσης Ploughshares Fund, ο οποίος απεκάλεσε την τουρκική βάση ως το χειρότερο σημείο για την φύλαξη των περίπου 50 πυρηνικών βομβών, τύπου B61, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού Sputnik.

Πέραν της επισήμανσης για τα πυρηνικά όπλα των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη βάση του Ιντσιρλίκ, με αφορμή την τουρκική συμπεριφορά σε πλειάδα θεμάτων, η οποία ομοιάζει μάλλον με συμπεριφορά αντιπάλου και όχι συμμάχου χώρας, έρχεται και ο πρώην αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων Ευρώπης των ΗΠΑ, Τσαρλς Γουόλντ, να κατηγορήσει εμμέσως την αμερικανική ηγεσία, σχολιάζοντας ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα αδύναμες, χωρίς συντονισμό και όχι με κάποια ιδιαίτερη στρατηγική οπτική…defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.