Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΑΘΕ ΚΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΤΑ ΚΟΛΠΑ... ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ: «ΔΕ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»

«Είναι ουσιώδης η τροπολογία για το πάγωμα αύξησης συντάξεων και για το 2022» είπε η υπουργός Εργασίας και το... τερμάτισε υποστηρίζο...





«Είναι ουσιώδης η τροπολογία για το πάγωμα αύξησης συντάξεων και για το 2022» είπε η υπουργός Εργασίας και το... τερμάτισε υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι περικοπή αλλά πάγωμα στην αύξηση»





«Πάγωμα αύξησης» και όχι νέα περικοπή στις συντάξεις υποστήριξε η κυρία Εφη Αχτσιόγλου ότι φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι ουσιώδης η τροπολογία για το πάγωμα αύξησης συντάξεων και για το 2022» είπε αρχικά η υπουργός Εργασίας για να προσθέσει πως «Δεν είναι περικοπή αλλά πάγωμα στην αύξηση» και να δικαιολογήσει την αναγκαιότητά της «στο γεγονός πως στο τελευταίο eurogroup αποσαφηνίστηκε πως η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ πρέπει να πάει και το 2022 άρα έπρεπε να παγώσουν οι συντάξεις».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ρύθμιση στερεί από τους συνταξιούχους άλλα 250.000.000 ευρώ.

Αναφορικά με την ρύθμιση για την αναστολή της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων είπε πως είναι «νομοτεχνικού χαρακτήρα» καθώς ο χρόνος επαναφοράς αποσυνδέεται από την λήξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνδέεται με την λήξη των μνημονίων. Προανήγγειλε δε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.