Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΚΚΑ! «ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή ΩΡΕΣ...»

Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός στη Μυτιλήνη εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισε...







Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός στη Μυτιλήνη εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας




Μιλώντας στον Realfm για τη μετασεισμική ακολουθία και το ενδεχόμενο νέας σεισμικής δόνησης, ο κ. Λέκκας τόνισε: «Δεν έχουμε την ακολουθία που θα έπρεπε να έχουμε, την ιδανική ακολουθία, αλλά είναι καλή. Είναι καλή σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ότι δεν έχουμε την ιδανική ακολουθία δεν είναι μειονέκτημα, απλά και μόνο είναι μία φυσική διεργασία την οποία παρατηρούμε σε πολλούς σεισμούς. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να πούμε είναι το εξής: Περιμένουμε έναν μεγάλο μετασεισμό. Ναι, τον περιμένουμε και σας το λέω υπεύθυνα από τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΠ». Στο ερώτημα αν αυτός μπορεί να είναι του ίδιου μεγέθους με τον πρώτο, 6,3 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Οχι, θα είναι μισό βαθμό κάτω. Δηλαδή 5,5-5,6 Ρίχτερ».

Στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει αυτό που έγινε στην Κεφαλονιά, να μετατοπιστεί το επίκεντρο, να γίνει δηλαδή ένας άλλος κύριος σεισμός σε ένα άλλο κοντινό ρήγμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απάντησε: «Στη Λέσβο δεν υπάρχει ιστορικό διπλών και τριπλών σεισμών συνεπώς η πιθανότητα να έχουμε την επανάδραση άλλων ρηγμάτων είναι μικρή. Δεν είναι αδύνατη, αλλά είναι εξαιρετικά μικρή».

Με αφορμή την παρέμβαση της Δικαιοσύνης που ζήτησε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σχολίασε τις φήμες που κάνουν λόγο για μεγάλο σεισμό στο νησί της Λέσβου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το περίμενα αυτό για τον εξής λόγο, γιατί την τρίτη ημέρα από κάθε μεγάλο σεισμό, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, αυτές οι φήμες αρχίζουν να οργιάζουν».

Συγκεκριμένα ο Ευθύμης Λέκκας είπε: «Από την εμπειρία που έχω από δεκάδες σεισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι φήμες είναι μία σημαντική συνιστώσα των σεισμικών, αλλά και των άλλων, καταστροφών. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να προσέξουμε τρία πράγματα και ήταν προσωπικές μου παρεμβάσεις και συμβουλές και στις Αρχές και στους κατοίκους. Πρώτον, θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα επικίνδυνα σημεία. Δεύτερον ότι θα πρέπει να προσέχουν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και τρίτον να μην δίνουν βάση σε φημολογίες».




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.