Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ... - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ -

Σε κόλαση φωτιάς έχει μετατρέψει το Λονδίνο η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε 27όροφο κτίριο στο Νότινγκ Χιλ, με τις Αρχές να βρίσκονται...




Σε κόλαση φωτιάς έχει μετατρέψει το Λονδίνο η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε 27όροφο κτίριο στο Νότινγκ Χιλ, με τις Αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ανασύρονται νεκροί και δεκάδες τραυματίες.






Ο αριθμός των νεκρών στο κτίριο των 120 διαμερισμάτων δεν είναι γνωστός, ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα ανέβει κατακόρυφα, καθώς πολλοί ένοικοι βρίσκονταν στα σπίτια τους την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δήλωσε στα ΜΜΕ πως υπάρχουν νεκροί, χωρίς να μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στη φωτιά.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι μεταφέραμε 30 τραυματίες σε πέντε νοσοκομεία», δήλωσε ο Στιούαρτ Κράιτστον, υποδιευθυντής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών του Λονδίνου σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τα ξημερώματα.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες και 20 ασθενοφόρα, με τη φωτιά να επεκτείνεται από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.



Οι ένοικοι έβαιναν με σεντόνια από τα παράθυρα

Οι μαρτυρίες από το σημείο είναι σοκαριστικές.

«Δεν μπορούμε να φύγουμε από τα διαμερίσματά μας» ακούγονταν από νωρίς το πρωί να φωνάζουν ένοικοι του πύργου.

«Άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν, να ουρλιάζουν. Κοίταξα από το μπαλκόνι μου και είδα το κτίριο να φλέγεται. Η φωτιά απλώθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό» σημειώνει στο BBC αυτόπτης μάρτυρας.

Πολλοί από τους ενοίκους φαίνεται πως έδεσαν σεντόνια και άλλα κλινοσκεπάσματα προσπαθώντας να διαφύγουν της φωτιάς από τα παράθυρα του κτιρίου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου χαρακτήρισε το γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο, ενώ ως και τις 06.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ένοικοι συνέχιζαν να εκκενώνουν το φλεγόμενο κτίριο.

Μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως βλέπουν φως από κινητά ή φακούς στα παράθυρα του κτιρίου, πιθανότατα από ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο.



Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή, ενώ έπειτα από ώρες άρχισαν να πέφτουν κομμάτια του κτιρίου.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.