Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Η «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ! ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης και τους λάθος χειρισμούς για το χρέος που ανοίγουν την όρεξη στους δανειστές για νέο δάνειο και ν...







Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης και τους λάθος χειρισμούς για το χρέος που ανοίγουν την όρεξη στους δανειστές για νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Reuters από έγγραφο του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ προς τους βουλευτές της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πετάξει την μπάλα στο γήπεδο της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, βλέποντας κατ’ ιδίαν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.




Για ακόμη μία φορά, ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του θα προσπαθήσουν να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ψήφισε τα σκληρότερα μέτρα των τελευταίων επτά χρόνων χωρίς να πάρει τίποτα, και να αναζητήσουν ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη στάση που θα κρατήσουν στην υπόθεση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να αποφύγει να βρεθεί απέναντι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θέλει αν αποφύγει την υποχρέωση να κρατηθούν πρακτικά, των οποίων η πιθανή δημοσιοποίηση θα μπορούσε να εκθέσει την κυβέρνηση και τον ίδιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός βλέπει θετικά την προοπτική να συναντήσει κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς έναν προς έναν, προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους θεσμούς για το χρέος και να ζητήσει την στήριξή τους.




Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς Ε.Ε. και Γερμανία εγείρουν θέμα νέου δανείου ως εγγύηση για την διευθέτηση του χρέους μετά την διαπραγματευτική τακτική της Αθήνας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται εξαγριωμένοι καθώς ψήφισαν όλα τα σκληρά μέτρα χωρίς να δουν φως στο τούνελ του χρέους όπως αρχικά είχε υποσχεθεί το Μαξίμου.

Όμως και στο εσωτερικό μέτωπο ο πρωθυπουργός αναμένεται να... φάει πόρτα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς η κ. Γεννηματά έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ζητώντας την παραίτησή της, η ΝΔ συνεχίζει στην γραμμή της αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα ενώ το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν χείρα βοηθείας στον κ. Τσίπρα.

Γίνεται φανερό ότι οι εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και η τακτική της κυβέρνησης που έστειλε στα βράχια τόσο την δεύτερη αξιολόγηση όσο και την υπόθεση του χρέους, γυρίζουν μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση καθώς αναμένεται να μορφοποιηθούν οι διαφωνίες βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενάντια στις επιλογές του ΥΠΟΙΚ και του Μαξίμου.

Πάντως τόσο η Φ. Γεννηματά όσο και οι κύριοι Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας και Λεβέντης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Όπως διαβεβαιώνουν όμως και στελέχη του Μαξίμου το σκηνικό δεν θυμίζει με τίποτα το 2015 και το συγκρουσιακό κλίμα που υπήρχε πριν από το δημοψήφισμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί μετά από δύο χρόνια κυβέρνηση τα κόμματα της εξουσίας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εθιστεί πλέον στα Μνημόνια και εφαρμόζουν την συγκεκριμένη πολιτική χωρίς αυταπάτες.

Παράλληλα όμως και οι Θεσμοί δεν εισπράττουν κλίμα σύγκρουσης με την κυβέρνηση η οποία, κατά υπόδειξη των εταίρων, ψήφισε τα σκληρότερα μέτρα στην Βουλή πριν από λίγες ημέρες

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.