Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ, ΤΗΝ USAF ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...!!!

Ο πρώην γερμανός υπουργός Άμυνας Franz Josef Jung προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο του προμηθευτή στρατιωτικού εξοπλισμού Rheinme...





Ο πρώην γερμανός υπουργός Άμυνας Franz Josef Jung προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο του προμηθευτή στρατιωτικού εξοπλισμού Rheinmetall, που συνδέεται με την πώληση όπλων που χρησιμοποιεί ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη μέσω θυλάκων.
Ο Jung, μέλος του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDC) της Angela Merkel, θα παραμείνει στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας, αφού εκλεγεί από τους μετόχους της εταιρείας την Τρίτη στο Βερολίνο.





Η Rheinmetall έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι χρησιμοποιεί θυγατρικές εταιρείες για να παρακάμψει τους γερμανικούς ελέγχους εξαγωγής. Η θυγατρική της στη Νότια Αφρική, η Rheinmetall Denel Munition έχει κατασκευάσει εργοστάσια πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ.





Ο Τζουνγκ υπηρέτησε ως επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας υπό την κυβέρνηση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Angela Merkel από το 2005-2009. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί ως υπουργός άμυνας το 2009, αφού αποκαλύφθηκε ότι παραχώρησε πληροφορίες για αμάχους σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Ένα σημερινό μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Jung ανακοίνωσε πέρυσι ότι δεν θα είναι επιλέξιμος για τις εκλογές του Bundestag του 2017.

Μια έρευνα του Απριλίου του 2015 από την Reported.ly βρήκε ότι οι βόμβες που κατασκευάστηκαν από την ιταλική θυγατρική της Rheinmetall χρησιμοποιήθηκαν από το συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο του ίδιου έτους λόγω "αστάθειας στην περιοχή".

Ορισμένοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον ρόλο της εταιρείας στις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη...

Οι αποκαλούμενες αμυντικές πωλήσεις της Rheinmetall αυξήθηκαν κατά 16% στα 612 εκατ. Ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017.


Τον Μάρτιο, ο Rheinmetall κέρδισε σύμβαση ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με πυρομαχικά για τα F-35....


Πληροφορίες από rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.