Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ... ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ... ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΙΔΙ ΒΡΗΚΑΝ! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-

Σε καταγγελίες για την κατάσταση του χώρου των πλυντηρίων του νοσοκομείου Κιλκίς, προέβη η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντάς την ως άθλια και ε...





Σε καταγγελίες για την κατάσταση του χώρου των πλυντηρίων του νοσοκομείου Κιλκίς, προέβη η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντάς την ως άθλια και επισημαίνοντας ότι παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, περί άμεσης διάθεσης ποσού 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του χώρου, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη.




Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που δημοσιοποίησε και φωτογραφίες, καταγγέλλει ότι τον Ιούνιο του 2016 εμφανίστηκε φίδι στο χώρο τον πλυντηρίων, για το οποίο η διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με καθυστέρηση.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση του χώρου των πλυντηρίων ήταν πάρα πολύ κακή όταν η ίδια ανέλαβε καθήκοντα. Πρόσθεσε ότι έγιναν κάποιες επισκευές και προσπάθειες ευπρεπισμού του χώρου και ότι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι μελέτες για την ανακαίνιση, οι οποίες θα αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσό τον 500.000 ευρώ.



Επίσης ανέφερε ότι μετά την εκταμίευση του ποσού θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια νέων συσκευών πλυντηρίων που και αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Όσον αφορά το θέμα της εμφάνισης του φιδιού στο χώρο των πλυντηρίων, η κ. Βλάχου, την απέδωσε στο γεγονός ότι ήταν χαλασμένη μια σίτα, την οποία δεν είχε φροντίζει να επισκευάσει η επιστασία.
14 μήνες μετά... ακόμα περιμένουν τα λεφτά

Η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "πέρασαν 14 μήνες από τη δέσμευση του υπουργού για την ανακαίνιση των πλυντηρίων. Τα χρήματα δεν δόθηκαν. Η κατάσταση των πλυντηρίων ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Θυμίζουν πλυντήρια άθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας. Στις 27-6-2016 εμφανίστηκε φίδι στο χώρο των πλυντηρίων του νοσοκομείου. Δεν υπήρχε εκείνο το χρονικό διάστημα σύμβαση με εταιρεία για απολύμανση και απεντόμωση του Νοσοκομείου. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου, αν και έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Μάιο του 2016 (άρα πριν εμφανιστεί το φίδι), τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Να φτιάξει τα πλυντήρια; Ούτε σκέψη. Διενήργησε την ΕΔΕ (Απρίλιος 2017) σε πέντε υπαλλήλους για το γεγονός του φιδιού. Εννέα μήνες μετά την εμφάνιση του φιδιού και έξι μήνες μετά την ανάθεση της ΕΔΕ σε υπάλληλο".





Η διοικήτρια του Νοσοκομείου, από την πλευρά της, λέει: "Έγινε προκαταρκτική έρευνα για να δούμε αν όντως υπήρξε το φίδι αυτό. Τελικά το φίδι αν υπήρξε, μπήκε από μια σίτα χαλασμένη που η επιστασία δεν είχε φροντίσει να επιδιορθωθεί. Είπαν ότι υπήρξε φίδι το οποίο όμως ήταν ένα πάρα πολύ μικρό ότι έχει γίνει και άλλες φορές. Το γεγονός δεν είχε αναφερθεί τότε ούτε στη διοίκηση ούτε στη διεύθυνση. Δεν ξέρω αν το φίδι ήταν μέσα ή έξω από τα πλυντήρια. Ήταν η αφορμή να φανεί πώς ήταν τα πλυντήρια. Εγώ τότε ανέλαβα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση στα πλυντήρια ήταν πάρα πολύ χάλια όντως. Από κει και πέρα ήδη κάναμε επισκευές, ευπρεπίσαμε το χώρο, τον βάψαμε, κάναμε ό,τι έπρεπε εκεί που έτρεχαν νερά και βάλαμε τις σίτες εκεί που έλειπαν. Αυτά έγιναν άμεσα. Το υπουργείο όντως δεσμεύτηκε να μας δώσει 500.000 για αγορά καινούργιων πλυντηρίων και για την ανακατασκευή καιτην αναδιαμόρφωση του χώρου. Όμως πρέπει να γίνουν μελέτες. Οι μελέτες αυτές ανατέθηκαν άμεσα στην Τεχνική Υπηρεσία και είναι σε φάση ολοκλήρωσης ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και ξέρετε πόσο χρονοβόρες είναι αυτές οι μελέτες. Για τα μηχανήματα έχουμε κάνει τις τεχνικές προδιαγραφές. Μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες θα σταλούν στο Υπουργείο για να μας δώσουν τα χρήματα. Είναι διαδικαστικά τα θέματα, δεν μπορεί η Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου να εγκρίνει να μας δώσει λεφτά χωρίς να δει τι θα κάνουμε".

Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες του χώρου των πλυντηρίων που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, η κ Βλάχου είπε: "Είναι οι φωτογραφίες που είχαν βγάλει παλιά. Αν ο σκοπός όλων αυτών είναι για να δοθούν έξω τα ρούχα για πλύσιμο, εμείς θέλουμε να κάνουμε προσπάθειες να τις κάνουμε εδώ μέσα. Υπήρξε καιρός που έστελνα ρούχα για πλύσιμο και στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο Γουμένισσας. Δηλαδή τα ρούχα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι. Για όλα αυτά δεσμεύτηκε το υπουργείο να μας δώσει να αγοράσουμε καινούργια".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.