Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΩΤΟΦΑΕΙ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ... ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚ

Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει υποστεί μεγάλες ήττες στα πεδία των μαχών, όμως οι μαχητές του, εξακολουθούν να σπέρνουν τον τρόμο σ...




Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει υποστεί μεγάλες ήττες στα πεδία των μαχών, όμως οι μαχητές του, εξακολουθούν να σπέρνουν τον τρόμο σε αμάχους και κυρίως σε μικρά παιδιά. Εκείνα που γλίτωσαν από την φρίκη ζουν με τους εφιάλτες τους και διηγούνται όσα πέρασαν στα χέρια τους και πως ξεριζώθηκαν από τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, αφήνουν τα παιδιά νηστικά. Τους βάζουν να τσακωθούν για το ποιός θα πρωτοφάει μια ντομάτα και μετά τους λένε ότι στον Παράδεισο θα μπορούν να φάνε ότι ποθεί η καρδιά τους αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας!

Έτσι προσπαθούν να προσηλυτίσουν μικρά παιδιά 7 και 8 χρονών κυρίως από την φυλή των Γιαζίντι στα χωριά των οποίων κάνουν επιδρομές και κάνουν το παιδομάζωμα στο Βόρειο Ιράκ.

Εκατοντάδες παιδιά 7 και 8 ετών εκπαιδεύονται από τους Τζιχαντιστές να γίνουν δολοφόνοι με απίστευτες μεθόδους με ανθρώπους που έχουν την πιο διεστραμμένη φαντασία.




Κάποια από αυτά τα παιδιά καταφέρνουν να αποδράσουν και ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων με όποιους έχουν μείνει ζωντανοί από τις οικογένειές τους.

«Ακόμα και τώρα φοβάμαι. Τους βλέπω στον ύπνο μου», λέει ο 17χρονος Αχμέντ που μίλησε στο Associated Press σε στρατόπεδο στο Βόρειο Ιράκ. Ζει εκεί με την μητέρα του, την αδερφή του και τον αδερφό του. Τους μόνους που είναι ζωντανοί από την οικογένειά του.

Οι τζιχαντιστές εισέβαλλαν στην περιοχή που ζουν οι Γιαζίντι το καλοκαίρι του 2014 σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Στις επιδρομές που έκαναν απήγαγαν χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια για να τις χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ. Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι 3.500 άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών από την φυλή των Γιαζίντι.

Μοιάζουν με τέρατα
Η οικογένεια του Αχμέντ, προσπάθησε να ξεφύγει όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο χωριό του αλλά δυστυχώς αιχμαλώτισαν εκείνον, τον 13χρονο αδερφό του Αμιν και 4 ξαδέρφια τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην πόλη Ταλ Αφάρ που είναι υπο την κατοχή των τζιχαντιστών.

«Διάλεξαν τα κορίτσια που τους άρεσαν. Τα θυμάμαι να κλαίνε και να φωνάζουν τις μητέρες τους. Τραβούσαν με τη βία τα κορίτσια από την αγκαλιά των μανάδων τους. Ήταν τεράστιοι με μακριές γενειάδες, σαν τέρατα!», θυμάται ο Αχμέντ.

Ο Χμέντ μαζί με άλλα 200 παιδιά των Γιαζίντι εκπαιδεύτηκε επι δυο μήνες σε ένα στρατόπεδο των Τζιχαντιστών στο Ταλ Αφάρ. Τους μάθαιναν την δική τους εκδοχή του Κορανίου, τους μάθαιναν να χρησιμοποούν όπλα, τους έδειχναν βίντεο πως να χρησιμοποιούν την ζώνη με τα εκρηκτικά για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας και πως να αποκεφαλίζουν εύκολα έναν κρατούμενο.

«Μας έλεγαν: "Δεν είστε πια Γιαζίντι. Είστε δικοί μας. Όταν τα μεγαλώσετε θα ανατιναχτείτε"», λέει ο Αχμέντ.

Ο Ακράμ, ήταν μόλος 7 ετών όταν μπήκαν στην πόλη του οι Τζιχαντιστές. Η οικογένειά του προσπάθησε να ξεφύγει αλλά την ώρα της διαφυγής ο Ακράμ τραυματίσθηκε σοβαρά. Τον μετέφεραν στην Μοσούλη σε ένα νοσοκομείο και δεν ξανάκουσε από τότε τι απέγινε η οικογένειά του. Θυμάται την ομηρία του και ότι ήταν πολύ πεινασμένος για να φοβάται...

Τελικά τον πήγαν στην Ράκα που θεωρείται η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Μας πετούσαν μπάλες στα κεφάλια μας. Αν κλαίγαμε μα χτυπούσαν. Αυτούς που δεν έκλαιγαν τους επαινούσαν και τους έλεγαν ότι μια μέρα θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε επίσης να περνάνε μέσα από φλεγόμενα λάστιχα και να πηδάνε από στέγες. Ο Ακράμ δεν ήταν τόσο δυνατός να κρατήσει όπλο και έτσι τον έκαναν υπηρέτη τους.

Δυο χρόνια μετά την αιχμαλωσία του ο θείος του έλαβε μια φωτογραφία του και ένα σημείωμα που έλεγε ότι αν ήθελε να τον δει ζωντανό μπορούσε αν έδινε 10.500 δολάρια. Η οικογένεια δανείστηκε από συγγενείς στην Γερμανία και τελικά το παιδί γύρισε κοντά τους.

Ο Αχμέντ κατάφερε να αποδράσει μαζί με τον αδερφό του 9 μήνες μετά την αιχμαλωσία τους. Κοντέψαμε να πεθάνουμε μέχρι να φτάσουμε κάπου ασφαλείς, θυμάται. Περπατούσαν ασταμάτητα επι 9 ημέρες όπου τους βρήκαν και τους έσωσαν στα βουνά οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά.

Ο θείος του Ακράμ έχει πληρώσει για να απελευθερωθούν και τα άλλα δυο ανίψια του, τα αδέρφια του Ακράμ, 8 και 5 ετών. Όπως λέει, έχουν εφιάλτες, είναι μερικές φορές επιθετικά και χτυπούν άλλα παιδιά ή χτυπιούνται και μεταξύ τους.

πηγη: alarabiya.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.