Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

Η υπερθέρμανση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στα κινητά τηλέφωνα όλων των κατηγοριών ακόμα και σε αυτά που κοστίζουν από 600, 700 ...






Η υπερθέρμανση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στα κινητά τηλέφωνα όλων των κατηγοριών ακόμα και σε αυτά που κοστίζουν από 600, 700 ευρώ και άνω. Η άνοδος της θερμοκρασίας της συσκευής έχει αρνητική επίπτωση στην απόδοσή της.
Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στην θερμοκρασία του κινητού;





1. Αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκθέσετε το κινητό σε θερμότητα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Δεν είναι καλό να το φορτίζεται έως το 100%, ενώ και όταν πέφτει στο 0% έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το ιδανικό είναι η μπαταρία να παραμένει μεταξύ 30 και 80%.

2. Αποφύγετε third-party φορτιστές και μπαταρίες
Κάποιοι third-party φορτιστές και μπαταρίες ανεβάζουν την θερμοκρασία του κινητού και επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι φορτιστές με διαφορετική ισχύ είναι πιθανό να προκαλέσουν απροσδόκητη άνοδο της θερμοκρασίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα συνιστώμενα αξεσουάρ και μπαταρίες για το κινητό.

3. Μην αυξάνετε τη φωτεινότητα
Αν ανεβάσετε την φωτεινότητα της οθόνης, θα επηρεαστεί η μπαταρία. Αντί να ανεβάσετε την φωτεινότητα, χρησιμοποιείστε glare screen, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό ακόμη και κάτω από τον ήλιο, χωρίς να ανεβάζετε την ένταση της φωτεινότητας.

4. Τοποθετήστε το κινητό σε μια σκληρή επιφάνεια
Πολλοί έχουν τα κινητά τους στο κρεβάτι ή στον καναπέ, ενώ φορτίζουν. Ωστόσο, οι επιφάνειες αυτές μπορούν να απορροφήσουν την θερμότητα που εκπέμπεται από το κινητό, την αποθηκεύουν και στη συνέχεια ανεβάζουν τη θερμοκρασία του. Προτιμήστε επιφάνειες όπως το πάτωμα ή το τραπέζι.

5. Αφαιρέστε τη θήκη
Όπως αναφέρει το techblog.gr, η θήκη προστατεύει το κινητό από γρατζουνιές και πτώσεις, όμως επίσης η θερμότητα που εκπέμπει το κινητό, παγιδεύεται μέσα σε αυτή. Η αφαίρεση της θήκης μειώνει σε κάποιες περιπτώσεις την υπερθέρμανση.

6. Αποφυγή της υπερθέρμανσης του επεξεργαστή
Αποφύγετε να παίζετε απαιτητικά παιχνίδια ή να παρακολουθείτε video για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

7. WiFi
Το κινητό μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία λόγω της υπερβολικής χρήσης του Wi-Fi. Ειδικά οι χρήστες Android είναι πιο επιρρεπείς σε εφαρμογές που τρέχουν στο background καταναλώνοντας πόρους. Εάν επιτρέπεται στα apps να τρέχουν κατά αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πιθανό να ανέβει η θερμοκρασία.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.