Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Με χορό ,τραγούδι και σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ποντ...





Με χορό ,τραγούδι και σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Παρών στην επίσημη έναρξη ήταν και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης,ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία του, καθώς η Έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού του Ιδρύματος.





Οι βασικοί στόχοι της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών περιλαμβάνουν την έρευνα, τη μελέτη και τη συστηματική καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού Πόντου κατά τους Νεότερους Χρόνους (από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και έπειτα) και τη διδασκαλία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την ίδια περίοδο. Η Έδρα θα συνδεθεί με τις δομές, τα προγράμματα σπουδών και τα ερευνητικά προγράμματα που υφίστανται ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, καθώς επίσης θα συντονίσει, θα συστηματοποιήσει και θα καθοδηγήσει την έρευνα, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ελληνισμού του Πόντου.

Την εκδήλωση "έντυσαν" μουσικά η Μελίνα Ασλανίδου και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ παρουσιάστηκε η θεματική έκθεση «Η Παιδεία στον Πόντο» από τη συλλογή του κ. Στέργιου Θεοδωρίδη «Εν Πόντω-Συμβολή στη Μνήμη».

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του thestival.gr:






ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

THESTIVAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.