Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΟΙ ΕΠΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΑΞΕΣΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ... ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ; ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ» ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ -

Το Κυπριακό, η οικονομία και οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές μεταξύ των θεμάτων επί των οποίων τοποθετήθηκε ο Προκαθήμενος της Κυ...






Το Κυπριακό, η οικονομία και οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές μεταξύ των θεμάτων επί των οποίων τοποθετήθηκε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ.


Κληθείς να τοποθετηθεί επί του Κυπριακού ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε ότι δεν πάμε καλά και ότι η Τουρκία θέλει τα πάντα. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί να πάμε να κάνουμε μία συμφωνία εάν αυτή δεν θα είναι καλύτερη από τα σημερινά δεδομένα. Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των εποίκων είπε: «Είναι ανατολίτες, άξεστοι και δε θα γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι…. Μόνο γεννοβολούν…».

Επεσήμανε επίσης τη διαφωνία του σε αρκετά σημεία με τη γραμμή που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε στάση.




«Δεν έχω αλλεργία με κανένα κόμμα…»

Ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε από τον Σταύρο Κυπριανού και τη Σταυριανή Κωνσταντίνου να απαντήσει στο ποιον θα στηρίξει η Εκκλησία στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές για να απαντήσει ότι «η Εκκλησία επιθυμεί να εκλεγεί ο καλύτερος επί του εθνικού θέματος».

Σε ειδική ερώτηση εάν θα μπορούσε να στηρίξει υποψήφιο της αριστεράς, ο Μακαριότατος είπε με αρκετή δόση χιούμορ «Δεν έχω αλλεργία με κανένα κόμμα».

«Αντί κληρικός… CEO…;»

Ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά –δεδομένης και της κριτικής που του ασκείται ότι ασχολείται κυρίως με τις επιχειρήσεις- είπε ότι είναι πρώτα κληρικός και μετά όλα τα άλλα.

«Ασφαλώς υπέρ της δωρεάς οργάνων η Εκκλησία»

Ο Αρχιεπίσκοπος διασαφήνισε και τη θέση της Εκκλησίας της Κύπρου για τη δωρεά οργάνων επισημαίνοντας ότι «ασφαλώς και είναι υπέρ». Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά απάντησε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε να δωρίσει τα όργανα του.

Δείτε το βίντεο με τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ Πρώτη Γραμμή…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.