Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!

Πολίτες που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο θα κληθούν με το νέο αφορολόγητο όριο στα 5.681 ευρώ να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Νέα ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ





Πολίτες που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο θα κληθούν με το νέο αφορολόγητο όριο στα 5.681 ευρώ να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Νέα «σφαγή» έρχεται στο «βωμό» της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να τα «δώσει» όλα, στερώντας ακόμα και από τις φτωχότερους Έλληνες την ελπίδα της... επιβίωσης. Αν και το κυβερνητικό επιτελείο επικαλείτο ότι καθυστερεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης γιατί προσπαθεί να φέρει μέτρα λιγότερο επώδυνα, το αποτέλεσμα δείχνει άλλα... Και ήρθαν μέτρα, και θα είναι σκληρά για όλους.




Μισθωτοί και συνταξιούχοι που άκουσαν τι μέλλει γενέσθαι και τι τούς περιμένει σε φόρους και «ψαλίδια» συντάξεων, πήραν μολύβι και χαρτί, με τον λογαριασμό να μην βγαίνει... Η πραγματικότητα είναι μία. Οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο από τα ανύπαρκτα εισοδήματά τους, και οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που δεν φαντάζονται!

Αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ: Η αρχή του τέλους για τα νοικοκυριά

Όλοι θα πληρώσουν τη «νύφη». Καμία εξαίρεση για κανένα. Φορολογούμενος με 490 ευρώ μηνιαία έσοδα, αν και μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, τώρα με τα νέα δεδομένα και μετά την συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 58,08 ευρώ. Και μπορεί το ποσό αυτό να «ακούγεται» μικρό για κάποιους, ωστόσο όταν μία οικογένεια αναγκάζεται να ζει με κάτω από 500 ευρώ το μήνα, τότε τα 58 ευρώ είναι σημαντικά.

Μέχρι σήμερα, με το αφορολόγητο όριο στα 8.636€, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα για παράδειγμα 5.000€, 5.900€, 6.500€, 7.000€, 7.500€ και 8.000 ευρώ δεν πλήρωναν καθόλου φόρο. Τα πράγματα τώρα άλλαξαν, και με απόφαση της κυβέρνησης μισθωτός με εισόδημα 540 ευρώ το μήνα θα αναγκαστεί να βγάζει από την τσέπη του 200 ευρώ για να πληρώσει τους φόρους που θα τού αντιστοιχούν! Δείτε αναλυτικά τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τα εισοδήματά τους.


Ο Τσίπρας συμφώνησε για συντάξεις... Βουλγαρίας!




Κανένας χαμηλοσυνταξιούχος δεν προστατεύεται από τη νέα επώδυνη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών. Καμία αναφορά δεν γίνεται για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν μικρές συντάξεις. Όλοι οι συνταξιούχοι φτωχοποιούνται χωρίς καμία εξαίρεση. Αναφανδόν, το «πετσόκομμα» της προσωπικής διαφοράς θα ξεκινά και από τα χαμηλά επίπεδα των συντάξεων, δηλαδή ακόμα και κάτω από τα 500 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνταξιούχων, οι προσωπικές διαφορές κινούνται γύρω στα 50 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, Πανεπιστημιακοί που εμφανίζουν υψηλές προσωπικές διαφορές θα υποστούν τεράστιες περικοπές, σε αυτές τις περιπτώσεις η μείωση μπορεί και να αγγίξει τα 350 ευρώ!

Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι:
στο 9% οι μεσοσταθμικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις
μειώσεις (ξανά) έως και 18% στις επικουρικές
πάνω από 100.000 επικουρικές που «γλίτωσαν» το προηγούμενο «ψαλίδισμα»
μεγάλες απώλειες θα έχουν: δημόσιοι υπάλληλοι με 35ετία, γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, παλαιοί συνταξιούχοι ΤΕΒΕ και πανεπιστημιακοί


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.