Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ... ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ...

"Μασούρι- καντήλι" το ονομάζουν οι κουκουλοφόροι και πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο όπλο που περιλαμβάνει μακρίκανο σωλήνα...






"Μασούρι- καντήλι" το ονομάζουν οι κουκουλοφόροι και πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο όπλο που περιλαμβάνει μακρίκανο σωλήνα εκτόξευσης -ακόμα και χημικών ουσιών.

Με αυτό ήταν οπλισμένοι ορισμένοι αντιεξουσιαστές που προκάλεσαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας χθες το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν πεταμένο στο Σύνταγμα ένα τέτοιο αυτοσχέδιο όπλο και ήδη το έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια για dna και αποτυπώματα.




Ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε στα χέρια ενός αντιεξουσιαστή την ώρα που κάνει επίθεση σε αστυνομικούς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι βολές των κουκουλοφόρων ήταν σε ευθεία βολή.

Ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε μακριά "κάννη" για να επιτύχει μεγαλύτερο βεληνεκές. Το αυτοσχέδιο αυτό όπλο μπορεί να ρίξει και φωτοβολίδες, όμως μπορεί να εκτοξεύσει ακόμα και φιάλη πεπιεσμένου αερίου. Ο πυροσωλήνας είναι συνδεδεμένος με ειδικό μηχανισμό που μπορεί να εκτοξεύει ακόμα και επαναληπτικά τις βολίδες.

Όπως λέει ο ειδικός βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης "... χρειάζονται λίγες γνώσεις για την κατασκευή αυτού του αυτοσχέδιου όπλου...".

Πάντως ο κατασκευαστής θα μπορούσε να ανατρέξει στο διαδίκτυο και να βρει ό,τι πληροφορίες χρειάζεται, κυρίως όμως για την πρόσμιξη των υλικών.

Το βασικό πάντως για τον χρήστη του όπλου αυτού είναι να βρίσκεται σε απόσταση από το θύμα του και λόγω του σωλήνα που είναι αρκετά μακρίκανος να μπορεί να πετάξει όσο πιο μακριά γίνεται είτε ένα σφαιρίδιο είτε την αμπούλα με τις χημικές ουσίες.

Με τη διαδικασία πάντως της κατασκευής αυτοσχέδιων όπλων, οι δράστες αποφεύγουν το ενδεχόμενο σε έναν τυχαίο έλεγχο να συλληφθούν, καθώς μπορούν να το μεταφέρουν αποσυναρμολογημένο χωρίς να προκαλούν υποψίες. http://policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.