Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΛΙΣ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΚΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ... ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ...

Το πρωί της Πέμπτης οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν ακόμα δύο χωριά στην ύπαιθρο της πό...

Στα 3 χλμ. ανατολικά της Ράκα έφτασαν οι Κούρδοι (SDF) – Το ISIS προετοιμάζεται για την πολιορκία






Το πρωί της Πέμπτης οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν ακόμα δύο χωριά στην ύπαιθρο της πόλης Ράκα, της πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, ανεβάζοντας συνολικά σε δέκα τον αριθμό των χωριών που πήραν από τους τζιχαντιστές από την αρχή της εβδομάδας.




Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προελαύνουν βορειοδυτικά και ανατολικά της Ράκα, πραγματοποιώντας την τέταρτη φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη.

Παράλληλα, ακόμα 248 ντόπιοι από την επαρχία της Ράκα κατατάχθηκαν την Πέμπτη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), για να πολεμήσουν στην πολιορκία για την απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος. Οι νέοι αυτοί είναι από τις περιοχές που πρόσφατα απελευθερώθηκαν από τις SDF.

Στο ίδιο μέτωπο, Κούρδοι μηχανικοί αποκατέστησαν μερικώς τη λειτουργία του Φράγματος της Τάμπκα, του μεγαλύτερου φράγματος της Συρίας που βρίσκεται στον ποταμό Ευφράτη.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι δυνάμεις των SDF απέχουν μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Ράκα στα ανατολικά της.

Μέσα στην πόλη Ράκα εκτιμάται ότι είναι οχυρωμένοι 4.000 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι οποίοι προετοιμάζονται για την πολιορκία που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.