Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ... Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ... ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ!

Ο ήχος του τσαρουχιού που κατεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας, ο περήφανος ευθυτενής βηματισμός, το αγέρωχο βλέμμα που κοιτάει ίσια μπροστά,...





Ο ήχος του τσαρουχιού που κατεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας, ο περήφανος ευθυτενής βηματισμός, το αγέρωχο βλέμμα που κοιτάει ίσια μπροστά, η πειθαρχία, το χειροκρότημα. Κάθε χρόνο την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σκορπά ρίγη συγκίνησης.





Το 2016 για πρώτη φορά δύο Εύζωνες με ποντιακές στολές (και όχι φορεσιές μιας και πρόκειται για μονάδα του Ελληνικού Στρατού) παρέδωσαν τη φρούρηση του μνημείου σε δύο ακόμα – η απόκτηση δύο επιπλέον στολών από την Προεδρική Φρουρά το έκανε εφικτό. Έτσι και φέτος, εκτός απροόπτου, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα της αλλαγής θα έρθει η στιγμή που πάνω στο μνημείο θα βρίσκονται οκτώ Εύζωνες, οι τέσσερις με την ποντιακή στολή, οι δύο με τα «λευκά», τη φουστανέλα που το επίλεκτο αυτό σώμα φορά σε επίσημες γιορτές, Κυριακές και αργίες, και οι δύο με τον θερινό ντουλαμά, δηλαδή τη στολή των Βαλκανικών Πολέμων.

Οι Εύζωνες αφού παρουσιάσουν όπλα (όσοι φορούν την στολή του Πόντιου αντάρτη χαιρετούν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο) και αποδώσουν τιμές, θα λάβουν τις θέσεις τους.

Οι μεν τέσσερις θα μείνουν ακούνητοι φρουροί του μνημείου για 60 λεπτά, οι άλλοι τέσσερις θα ακολουθήσουν το «εμπρός μαρς» του δεκανέα αλλαγής και θα επιστρέψουν στο στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού.


pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.