Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ! ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ -

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μικρές ομάδες διαδηλωτών της αντιπολίτευσης σ...






Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μικρές ομάδες διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας, πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν στα δυτικά προάστια της πόλης, στις συνοικίες Σάντα Μόνικα και Ελ Παραΐσο, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετές δεκάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης.



Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε σήμερα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Βενεζουέλα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω συγκρούσεις στις βίαιες διαδηλώσεις και ζήτησε να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος.
«Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών από όλες τις πλευρές για την μείωση των διαχωρισμών και την δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της χώρας για το καλό του λαού της Βενεζουέλας», τόνισε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.





Κατά τις χθεσινές, ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας στους οχτώ τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων.
«Είμαστε ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα και καλούμε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μείωση των εντάσεων και την αποτροπή περαιτέρω συκγρούσεων», σημείωσε ο Γ.Γ.
«Καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση να προχωρήσουν σε μια πραγματική δέσμευση για μια επανέναρξη του διαλόγου κυρίως γύρω από βασικά ζητήματα που είχαν ήδη αποφασιστεί να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των σωμάτων εξουσίας, το εκλογικό χρονοδιάγραµµα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση», ανέφερε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.