Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΗΛΙΣΙΩΝ ΠΕΔΙΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ...

Συναγερμός στο Παρίσι, τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών - Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθε...






Συναγερμός στο Παρίσι, τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθεσης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας και μάλιστα ήταν γνωστός στις αρχές
- Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
- Αυτόπτης μάρτυρας: Στόχευε τον αστυνομικό... Τον πυροβόλησε με Καλάσνικοφ
- Τραμπ: Συλλυπητήρια στη Γαλλία - "Μοιάζει με άλλη μια τρομοκρατική επίθεση"




Τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στο Παρίσι σήμανε νέος συναγερμός από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καθώς και σε άλλο δρόμο κοντά στην περιοχή.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σε μια ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο κεντρικό Παρίσι, σε μια "πιθανότατα τρομοκρατική ενέργεια", όπως ανέφερε η αστυνομία. Ωστόσο, πηγές της αστυνομίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας.

Το Reuters μεταδίδει πως οι νεκροί αστυνομικοί είναι δύο.

Μόλις λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.



Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθεσης είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας.

"Βγήκα από τα “Sephora” και περπατούσα στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα Audi 80. Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα Καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό...”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο σε φανάρι.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.