Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ F-35, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΝΕΝΑ F- 16 ΚΑΙ S-300... ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ...!!! ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ...!!!

“‘Εφυγε” το LOR για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16. Το έγγραφο αίτημα υπέγραψε χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και έχει φθάσει ήδη στ...







“‘Εφυγε” το LOR για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16. Το έγγραφο αίτημα υπέγραψε χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και έχει φθάσει ήδη στις ΗΠΑ. Τώρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να καθοριστεί πόσα από τα αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν και πόσο θα κοστίσει ο εκσυγχρονισμός.

Μαζί με το LOR για τα F-16 στάλθηκε και αίτημα για πλήρρη ενημέρωση της Ελλάδας για το αεροσκάφος F-35 .Η Ελλάδα μ΄ αυτό το αίτημα εισέρχεται στην ομάδα των χωρών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το F-35. Το πότε θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αγορά παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο,αλλά έγινε ένα βήμα.

Σε αναβάθμιση των αποτρεπτικών ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά η Ελλάδα, υπό το πρίσμα προφανώς και της αυξημένης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων, ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F- 16.

Παράλληλα όμως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F -35, ενώ βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ήδη προβεί στην παραγγελία 24 F-35, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.