Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΑΚΕΤΟ» ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΦΥΓΟΔΙΚΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

- Η Έφη Ηροδότου φυγοδικούσε επί σχεδόν μια δεκαετία στην Ελλάδα, ενώ όταν συνελήφθη δήλωσε... άγνοια! - Είχε φτάσει να φιγουράρει...







- Η Έφη Ηροδότου φυγοδικούσε επί σχεδόν μια δεκαετία στην Ελλάδα, ενώ όταν συνελήφθη δήλωσε... άγνοια!
- Είχε φτάσει να φιγουράρει και στο νούμερο 1 της λίστας καταζητουμένων της Europol
- Στην Νέα Ιωνία Αττικής όπου συνελήφθη ζούσε μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι επίσης αγνοούντο
- Σήμερα επέστρεψε στην Κύπρο, καθώς φυγοδικούσε ήδη από το 2009, όταν είχε κριθεί ότι πρέπει να ξαναδικαστεί
- Νέες μαρτυρίες ανέτρεπαν ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση να αφεθεί ελεύθερη μετά από το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου




Στην Κύπρο βρίσκεται η Έφη Ηροδότου και οι γονείς της και την Τρίτη αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Ηροδότου και οι γονείς της έφθασαν στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα μαζί με τους ανακριτές οι οποίοι μετέβησαν στην Ελλάδα προκειμένου να συνοδεύσουν τους τρεις στο νησί.

Η Έφη Ηροδότου καταζητείτο τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το 2007, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Η 29χρονη που είχε φτάσει να είναι η νούμερο 1 καταζητούμενη στην λίστα της Europol θα δικαστεί για σωρεία παράνομων ενεργειών, ενώ και οι γονείς της βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες.

Συνελήφθη, στις 8/1 μαζί με τους γονείς της στην Νέα Ιωνία, Αττικής, στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες η φυγοδικούσα ζούσε κανονικότατα την ζωή της, ενώ όταν συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι είναι καταζητούμενη!


Έτσι είναι σήμερα η Έφη Ηροδότου

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας είχαν αναχωρήσει χθες Κυριακή για την Αθήνα προκειμένου να μεταφέρουν σήμερα τους τρεις υπόδικους πλέον οι οποίοι εκδόθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδος στην Κύπρο.




Την περασμένη εβδομάδα μελετήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία ζήτημα κατά πόσον θα ασκείτο έφεση στην απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών να εκδοθούν οι γονείς της Έφης μόνο για πέντε από τις δέκα κατηγορίες. Εν τέλει επάρθη η απόφαση να μην ασκηθεί η έφεση και να μεταβούν όλοι στην Κύπρο ώστε να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες της εφημερίδας ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» αναφέρεται ότι μετά την άφιξη της Έφης Ηροδότου και των γονέων της στην Κύπρο η Αστυνομία θα προχωρήσει τάχιστα, ίσως και αύριο Τρίτη, στην καταχώρηση της υπόθεσης και εν συνεχεία θα λάβουν την κλήτευση προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Εναντίον της Έφης Ηροδότου θα απαγγελθούν, αρχικώς τουλάχιστον, δύο κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στην πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, ενώ αναμένονται, πιθανότατα σε δεύτερο στάδιο να διατυπωθούν και κατηγορίες για φυγοδικεία.

Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η Έφη Ηροδότου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, επιστρέφοντας με μια φίλη της στο σπίτι, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη στη διασταύρωση της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του 17χρονου μοτοσικλετιστή Αιμίλιου Ιωάννου, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Το οικογενειακό περιβάλλον του Αιμίλιου σε κατά καιρούς δηλώσεις τους κατήγγειλαν προσπάθειες κάλυψης της γυναίκας και συγκάλυψης της υπόθεσης που προκάλεσε τον θάνατο στον 17χρονο Αιμίλιου, ενώ αναφέρονταν και στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση. Άλλωστε η δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως αυτής δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια να σκεφτούν διαφορετικά, καθώς ενώ αρχικά είχε συλληφθεί ως υπαίτια του θανατηφόρου, εν συνεχεία βάσει μαρτυριών ψευδομαρτύρων είχε αθωωθεί πρωτόδικα και αφέθη ελεύθερη.

Τον Νοέμβριο του 2008 είχε αρχίσει η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες και βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του Αιμίλιου αντέδρασαν και με βάση κι άλλα γεγονότα η υπόθεση δεν έκλεισε.

Μέρα με την ημέρα, ο κλοιός στένευε με νέα στοιχεία να προκύπτουν από νέες έρευνες οπότε πλέον κρίθηκε εκ νέου απαραίτητη η σύλληψή της, αλλά ήταν πια αργά και με την 20χρονη τότε να φυγοδικεί, κάποια στιγμή έφτασε πλέον να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις καταζητούμενων στη λίστα της Europol.

Τελευταία καταγραφή της Ηροδότου ήταν όταν ταξίδεψε στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς της το 2011 και ακολούθως άρχισε η αναζήτησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.