Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥΜε αρκετή καθυστέρηση η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου δίνει εξηγήσεις για τα όσα έγιναν στο δρόμο. Οι λακούβες παραμένουν όπως θα δείτε...
Ως χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής κακοτεχνίας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου την εικόνα που απέμεινε από την ασφαλτόστρωση σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων αν και είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως κάποιοι αρνήθηκαν να απομακρύνουν τα οχήματα τους. Άλλοι πάντως υποστηρίζουν πως οι ειδοποιήσεις μπήκαν μόλις το προηγούμενο βράδυ και δεν πρόλαβαν να αποσύρουν τα οχήματα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Eργων του Δήμου Ρεθύμνου κ. Μίνως Αλεφαντινός τονίζει πως το έργο είναι σε εξέλιξη και θα υπάρξει και δεύτερη αασφαλτόστρωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το έργο συνεχίζει να προκαλεί το μειδίαμα των κατοίκων με τις νέες εικόνες να δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί...

Με μια απλή κίνηση, όπως λένε οι κάτοικοι, θα μπορούσαν να είχαν απομακρυνθεί τουλάχιστον οι καδοι των σκουπιδιών αλλά δεν έγινε ούτε αυτό...
Στον απόηχο των αποκαλύψεων η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Ρεθύμνου έβγαλε επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει: «Σε συνέχεια των αναφορών κι επισημάνσεων μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη και που υποτιμούν το έργο του δήμου Ρεθύμνης, θα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, καταρχήν: Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.

Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου. Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του δήμου και Δ) Είχε ειδοποιηθεί η Τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας.

Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων.
Όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δεν μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία.

Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσει ή να αναβάλλει την ασφαλτόστρωση γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά. Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς δήμου. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παρακαλούμε πολύ τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του δήμου για τα έργα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Για να προλάβουμε και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί η μία ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ. Τέλος αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές. Ελπίζουμε στην κατανόηση των διερχομένων πολιτών θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση».

Πηγή: ekriti.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου