Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ!

Οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσει...





Οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις δυτικά της Μοσούλης στην παραμεθόριο του Ιράκ με τη Συρία.

Στόχος τους είναι να εκκαθαρίσουν την έρημο από καταφύγια και κρυψώνες που έχουν δημιουργήσει οι τζιχαντιστές και μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως βάσεις για να εξαπολύουν αντεπιθέσεις.




Όπως δήλωσε ο Τζαφάαρ Χουσαΐνι, την επιχείριση εκκαθάρισης ανέλαβε η Καταΐμπ Χεζμπολάχ, μια από τις πολιτοφυλακές που συμμετέχει στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι τρομοκράτες έχουν κρύψει σε πολλά σημεία στην έρημο μεγάλες ποσότητες οπλισμού για μελλοντική χρήση.

«Ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι τρομοκράτες θα απολέσουν την ικανότητα της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης ενάντια στις δυνάμεις μας που προελαύνουν», είπε ο Χουσαΐνι μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters από το μέτωπο της Ταλ Αφάρ.

Δύο είναι οι ιρακινές πολιτοφυλακές που μάχονται δυτικά της Μοσούλης. Η μία είναι η Καταΐμπ Χεζμπολάχ και η άλλη είναι η Μπαντρ. Η δεύτερη έχει αναλάβει τις εκκαθαρίσεις στα χωριά γύρω από την πολιορκημένη Ταλ Αφάρ, που κρατά το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να εξαρθρωθούν οι κρυφοί πυρήνες των τζιχαντιστών.

Ενώ ο τακτικός στρατός του Ιράκ μάχεται στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, απελευθερώνοντας τη μια γειτονιά μετά την άλλη από το Ισλαμικό Κράτος, στην ύπαιθρο δυτικά της Μοσούλης, δηλαδή γύρω από την πόλη Ταλ Αφάρ, όπου επιχειρούν οι σιίτες Ιρακινοί πολιτοφύλακες, οι εξελίξεις αργούν επειδή είναι δεκάδες τα χωριά που πρέπει να εκκαθαριστούν από τους τρομοκράτες.

Οι ιρακινές πολιτοφυλακές απέχουν 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. «Στοχεύουμε να θέσουμε υπό τον πλήρη έλεγχό μας την έρημο μέχρι τα σύνορα με τη Συρια», τόνισε ο Χουσαΐνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.