Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NA KI O ΨΥΧΟΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ...

Ιρακινά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν το Σάββατο εκατομμύρια προκηρύξεις πάνω από τη Μοσούλη ζητώντας από τους κατοίκους της πόλης να είνα...

Ο ιρακινός στρατός έριξε εκατομμύρια προκηρύξεις στη Μοσούλη καλώντας σε εξέγερση




Ιρακινά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν το Σάββατο εκατομμύρια προκηρύξεις πάνω από τη Μοσούλη ζητώντας από τους κατοίκους της πόλης να είναι έτοιμοι να επιτεθούν στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).




Στις προκηρύξεις εκτός από την προτροπή σε ένοπλη εξέγερση κατά των τζιχαντιστών γίνονται αναφορές και στις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες του στρατού εις βάρος στο Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Μοσούλης.

Η ιρακινή κυβέρνηση έχει επιλέξει πολλές φορές να ρίξει προκηρύξεις στη Μοσούλη, ακόμα και με τη μορφή ολόκληρων εφημερίδων, για να ενημερώνει τους κατοίκους για τις εξελίξεις της μάχης, αφού οι τζιχαντιστές έχουν «κόψει» την τηλεόραση και το διαδίκτυο και είναι σχεδόν αδύνατο για τους εγκλωβισμένους μέσα στην πολιορκημένη πόλη να πληροφορηθούν τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο ιρακινός στρατός έχει εισέλθει στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, έχει απελευθερώσει αρκετές από αυτές και δίνει σκληρές οδομαχίες με το Ισλαμικό Κράτος καθώς προσπαθεί να προωθηθεί προς το κέντρο.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί η προκήρυξη που έπεσε, ενώ στην κεντρική εικόνα βλέπετε τις προκηρύξεις μέσα σε κιβώτια στο εσωτερικό του αεροπλάνου που τις έριξε:

leaflets_iraqi_army2
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.