Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικές δυνάμεις σ' όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνέλαβαν 178 πρόσωπα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής...



Αστυνομικές δυνάμεις σ' όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνέλαβαν 178 πρόσωπα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής ξεπλύματος χρημάτων και εντόπισαν κλεμμένα κεφάλαια ύψους περίπου 23 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η δικαστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurojust.
Οι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα επιχείρησης με στόχο τη λαθραία μεταφορά χρημάτων, όπου παράνομα κεφάλαια κρύβονται χάρη στη μεταβίβασή τους μέσω των λογαριασμών ενδιαμέσων, οι οποίοι πληρώνονται με μερίδιο από τα έσοδα.

Περίπου 580 τέτοιοι λαθραίοι μεταφορείς έχουν εντοπιστεί και η αστυνομία ανέκρινε 380 υπόπτους στη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία είχε στόχο την αντιμετώπιση του αυξανόμενου όγκου των απατών σε ηλεκτρονικές πληρωμές και μέσω πιστωτικών καρτών σ' όλη την Ευρώπη.

Η αυξανόμενη κλίμακα των απατών με πιστωτικές κάρτες υπογραμμίσθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν αναλυτές της ασφάλειας στο διαδίκτυο γνωστοποίησαν πως εγκληματίες χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά προγράμματα για να πάρουν τα χρήματα από μηχανές μετρητών σε περισσότερες από μια ντουζίνα ευρωπαϊκές χώρες -- επεμβαίνοντας σ' αυτές ώστε να βγάλουν τα μετρητά.

Οι μεταφορείς χρημάτων είναι εξαιρετικά σημαντικοί στις στρατηγικές ξεπλύματος χρημάτων πολλών εγκληματικών δικτύων. Καθώς η πρακτική αυτή κρύβεται συχνά πίσω από κάποια νόμιμη απασχόληση, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι εμπλέκονται σε απάτη για την οποία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες.

«Η λαθραία μεταφορά χρημάτων μπορεί να μοιάζει στην επιφάνεια με μικρό έγκλημα, όμως ενορχηστρώνεται από το οργανωμένο έγκλημα», λέει η Μισέλ Κονσένξ, πρόεδρος της Eurojust, η οποία βοήθησε να συντονιστεί η επιχείρηση παράλληλα με τη Europol.

Αρχές στη Βρετανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Μολδαβία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Ουκρανία και στις ΗΠΑ συμμετείχαν στην επιχείρηση του περασμένου Σαββατοκύριακου.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.