Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΤΟ ΑΠΛΥΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ... ΤΡΑΜΠ...!!!

Οι δρόμοι στο κέντρο του Όκλαντ θύμιζαν πεδίο μάχης, καθώς οι αστυνομικοί εκτόξευαν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές άναβαν φωτιές, στην πιο...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Marcio Jose Sanchez





Οι δρόμοι στο κέντρο του Όκλαντ θύμιζαν πεδίο μάχης, καθώς οι αστυνομικοί εκτόξευαν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές άναβαν φωτιές, στην πιο βίαιη από τις πολλές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις ΗΠΑ κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.



Πάνω από 6.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, σε μια ειρηνική αρχικά διαδήλωση υπό έντονη, ωστόσο, αστυνομική επιτήρηση, που ξέφυγε απ' τον έλεγχο όταν κάποιοι απ' τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια κατά των δυνάμεων καταστολής.



Στη Νέα Υόρκη τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν όταν επενέβησαν αστυνομικοί για να διαλύσουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου στο Columbus Circle και στον ουρανοξύστη του εκκεντρικού μεγιστάνα, τον γνωστό Trump Tower.



7.500 διαδηλωτές μετείχαν στις δύο συγκεντρώσεις φωνάζοντας συνθήματα όπως: «οι ζωές των μαύρων μετρούν» και «Φύγε Ντόναλντ Τραμπ, ρατσιστή, σεξιστή και ομοφοβικέ!»



Μεταξύ των διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη ήταν και οι ποπ σταρ Μαντόνα και Σερ, η οποία ακούστηκε να λέει σ' ένα νεαρό ότι «πρέπει να παλέψουν».



Χιλιάδες άλλοι Αμερικανοί κατέκλυσαν αυθόρμητα τους δρόμους τους Λος Άντζελες σε εμφανώς μη συντονισμένες κινητοποιήσεις. Κατέλαβαν τον αυτοκινητόδρομο 110, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω απ' το Δημαρχείο κι άναψαν φωτιές.

Η απρόσμενη νίκη του Τραμπ πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων σ' ολόκληρη τη χώρα. Διαδηλωτές σταμάτησαν την κυκλοφορία στο Σικάγο, στο Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο και πολλές άλλες πόλεις.



Τεράστιο το πλήθος που κατέκλυσε τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο



Έξω απ' το Λευκό Οίκο διοργανώθηκε αγρυπνία διαμαρτυρίας κατά της εμπρηστικής και διχαστικής ρητορείας του Τραμπ. Αλλά ακόμη και σ' αυτή την ειρηνική διαδήλωση δεν έλειψαν οι αψιμαχίες, με τη Μυστική Υπηρεσία να συλλαμβάνει τουλάχιστον ένα άτομο.

Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών διαδήλωσε στο Μπρόντγουεϊ κατά της νίκης του Τραμπ -ειρηνικά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια άναψαν τα αίματα όταν κάποιοι αποσπάστηκαν απ' τον κύριο όγκο και πέταξαν μπουκάλια κατά αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα καλώντας απ' τα μεγάφωνα τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν.



Οι αστυνομικοί έχουν κυκλώσει δύο ομάδες διαδηλωτών που έχουν ανάψει φωτιές και τους εμποδίζουν να κλείσουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ι-90.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στο twitter καταγράφουν εστίες φωτιάς σε κεντρικούς δρόμους και αστυνομικούς να βαδίζουν σε σχηματισμό κατά διαδηλωτών.

Πλήθη δυσαρεστημένων ψηφοφόρων συγκεντρώθηκαν και στην Union Square στο κέντρο του Μανχάταν -ανάμεσά τους και η Σερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.