Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΗ! ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ

Μόνο για το μήνα Οκτώβριο χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις και στην κυβέρνηση διατρανώνουν ότι ...








Μόνο για το μήνα Οκτώβριο χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις και στην κυβέρνηση διατρανώνουν ότι όλα πάνε καλά και ότι το τελευταίο δεκάμηνο έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας.

Του Κώστα Τσιτούνα

Στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία με «νύχια και με δόντια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα και επιδίδεται σε χυδαία προπαγάνδα που μόνο εξοργίζει το λαό και τους πολίτες.

Τη θλιβερή πραγματικότητα της φτώχειας και της ανέχειας τη ζει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στο πετσί του και παρόλα αυτά τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να μας παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια.




Ο απόλυτος παραλογισμός, η απόλυτη έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας: ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα που ένας λαός έχει υποστεί το μεγαλύτερο εξευτελισμό στην Ιστορία του, να τον κοροϊδεύεις κατάμουτρα λέγοντάς του ότι ζει σε μια χώρα που ευημερεί και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Να γνωρίζεις δηλαδή ότι πάνω από 1,5 εκατομμύρια πολίτες βιώνουν την απόλυτη φτώχεια χωρίς ούτε ένα πιάτο φαγητό και άλλοι τόσοι ζουν «γονατιστοί» με 500 ευρώ το μήνα, κι εσύ να διατείνεσαι στα κανάλια και στις τηλεοράσεις ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ότι το τελευταίο 10μηνο έχουν αυξηθεί.

Το πιο εξοργιστικό απ' όλα είναι ότι τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. αποκρύπτουν ότι οι όποιες θέσεις δημιουργούνται τους τελευταίους μήνες είναι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης και όχι μισθωτές θέσεις εργασίας.

Είναι θέσεις με πενιχρές απολαβές από 100 μέχρι 400 ευρώ σε μια Ελλάδα που «ματώνει» και με μια κυβέρνηση που ζητά συνεχώς νέους φόρους και έσοδα για να γεμίσει τα δημόσια ταμεία.

Οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν, οι κάρτες σίτισης τείνουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνουν, τα «κόκκινα» δάνεια όλο και πολλαπλασιάζονται, τα λουκέτα έχουν ξεπεράσει τα 600.000 και ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι έρχεται η ανάπτυξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου 2016, που δημοσίευσε η ΕΡΓΑΝΗ, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 185.895, ενώ οι αποχωρήσεις σε 268.705. Από τις 268.705 συνολικά αποχωρήσεις, οι 78.337 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 190.368 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Τον Οκτώβριο 2015 το αντίστοιχο αρνητικό ισοζύγιο ήταν 56.473 θέσεις εργασίας.

Δείτε εδώ τον πίνακα με το αρνητικό ρεκόρ απολύσεων.



Ωστόσο, η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας δίνει τη δική της ερμηνεία, κάνοντας το μαύρο... άσπρο.




Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στον Κόκκινο», απέδωσε την απώλεια των θέσεων εργασίας στην εποχικότητα και είπε ότι αυξήθηκαν οι νέες δουλειές μιλώντας για «πρωτιά από το 2001»!

Όπως είπε, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ουσιαστικά λήγει η τουριστική περίοδος, υπάρχουν δηλαδή απολύσεις.

«Πέρσι είχαμε χάσει 56.000 την ίδια εποχή και είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ των θέσεων εργασίας των 200 χιλιάδων, φέτος χάθηκαν παραπάνω θέσεις, αλλά το μάξιμουμ που δημιουργήθηκε φέτος -που ήταν πρωτιά από το 2001- ήταν 254.000 θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν με τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε ότι έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στον πίνακα που ακολουθεί με τα στοιχεία του 10μήνου φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απολύσεις αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και αυτό δεν ανησυχεί καθόλου ούτε την κυρία Αντωνοπούλου, ούτε βεβαίως το Μέγαρο Μαξίμου.




Για ποιες προσλήψεις μιλάει η κυρία Αντωνοπούλου;

Για το τρικ με την μετατροπή των επιδομάτων σε απασχόληση;

Για προσλήψεις εκ περιτροπής από τα προγράμματα που λαμβάνουν οι ΟΤΑ και οι Δήμοι με αμοιβές 400 ευρώ;

Δείτε τον πίνακα και θα καταλάβετε



Η κοροϊδία και η κυβερνητική προπαγάνδα πρέπει να έχουν όρια.

Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο πρέπει να μας εξηγήσουν τα ακόλουθα:
Ποιος μπορεί να ζήσει την οικογένειά του με εκ περιτροπής εργασία;
Ποιος μπορεί να αποπληρώσει τους φόρους που ζητάει το κράτος με μεροκάματα τύπου χαρτζιλίκι των 200 και των 300 ευρώ;

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, έχετε υπόψη σας ότι κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: μετά το όριο της πείνας, είμαστε όλοι ίδιοι... αν αυτό σας λέει κάτι.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.