Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 227 ΝΕΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ...

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, παρουσία ...






Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, παρουσία του διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγου Βασίλειου Μωϋσίδη. Στην τελετή ιερούργησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και συνολικά ευλογία έλαβαν οι 227 πρωτοετείς δόκιμοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2016-18, οι οποίοι ξεκινούν την ακαδημαϊκή και αστυνομική τους πορεία.




Ευχές και συμβουλές

Ευχές και συμβουλές προς τους πρωτοετείς έδωσε ο μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τη χαρά του σχετικά με το γεγονός ότι η σχολή φέτος είναι ανοιχτή και υποδέχεται τους νέους δοκίμους. «Οι γνώσεις είναι εύκολο να επιτευχθούν και μάλιστα με περισσή επιτυχία, όμως η οικονομική ανάπτυξη, η αντιμετώπιση του προσφυγικού και της πνευματικής κρίσης δεν θα έρθουν, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, νου και ήθος. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, τους θεσμούς και τον εαυτό μας», τόνισε με αίσθημα ευθύνης ο μητροπολίτης. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι οι δόκιμοι θα διαπιστώσουν ότι είναι όμορφο να διαμένουν κάτω από το ίδιο κεραμίδι και να συντρώνε από την ίδια κατσαρόλα. Στο τέλος της ομιλίας του, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και προς τους διοικητές καλή συνέχεια στο έργο τους, το οποίο είναι δύσκολο μεν όμορφο δε.

Το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας

Το επάγγελμα του αστυνόμου για πολλούς έχει αρνητική «χροιά». Γι’ αυτό ο υποστράτηγος Βασίλειος Μωϋσίδης έκανε συμβουλευτικές παραινέσεις προς τους δοκίμους, αναφορικά με την αγωγή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και στο μετέπειτα βίο τους. Στόχος είναι, όπως μας είπε ο ίδιος, να καλλιεργηθεί το κατάλληλο ήθος στους δοκίμους και να μάθουν πως να συμπεριφέρονται ορθά και με σεβασμό προς τον πολίτη, προκειμένου η αστυνομία να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και να διατελεί σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες. Φυσικά, η αστυνομία δε μπορεί πάντοτε να είναι ευχάριστη, καθώς κύριος ρόλος της είναι η επιβολή της τάξης, όμως οι αστυνόμοι δεν πρέπει να παρεκτρέπονται από τον θεσμικό τους ρόλο.





xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.