Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Μ113. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ... ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...!

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ συμμετείχε σε στρατιωτική παρέλαση στη Συρία, στην ...




Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ συμμετείχε σε στρατιωτική παρέλαση στη Συρία, στην οποία μάχεται ως σύμμαχος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, επιδεικνύοντας τα ρωσικής κατασκευής τανκς που έχει στην κατοχή της και τα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.




Ωστόσο, εικόνα των ανδρών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ (που από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση), να παρελαύνουν με αμερικανικά τεθωρακισμένα προκάλεσε πολλές και εύλογες απορίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα που βρήκε η Χεζμπολάχ τα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα. Βεβαίως έκαναν κάποιες υποθέσεις.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αλ Κουσαΰρ (Al Qusayr) που βρίσκεται στη δυτική Συρία, στην επαρχία της Χομς, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο.

Ορισμένοι πρότειναν ως πιο πιθανό σενάριο, ότι τα αμερικανικά τεθωρακισμένα έδωσε στη Χεζμπολάχ ο στρατός του Λιβάνου, ο οποίος λαμβάνει αμερικανική στρατιωτική βοήθεια αλλά κι αγοράζει από τις ΗΠΑ όπλα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι οι Αμερικανοί έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στον Λίβανο ύψους 50 εκ. δολαρίων, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν οχήματα, εκτοξευτές οπλοβομβίδων και τόνοι πυρομαχικών.




Το αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο M113, που βλέπετε στη φωτογραφία να παρελαύνει με τη σημαία της Χεζμπολάχ, είναι εξοπλισμένο με ρωσικό αντιαεροπορικό όπλο ZPU-2.

Έχουν κάνει και τις πατέντες τους, αμερικανικά τεθωρακισμένα με ρωσικά πολυβόλα.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα The Washington Post είπε ότι τα οχήματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι απίθανο να δόθηκαν στη Χεζμπολάχ από τον λιβανέζικο στρατό, ενώ κι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κρις Σέργουντ έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι τα τεθωρακισμένα που διαθέτει η Χεζμπολάχ δεν έχουν τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με εκείνα του λιβανέζικου στρατού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι τα M113 που διαθέτει η Χεζμπολάχ ίσως προέρχονται από τον Νότιο Λιβανέζικο Στρατό, μια παραστρατιωτική χριστιανική λιβανέζικη οργάνωση, που προμηθευόταν από το Ισραήλ πολεμική βοήθεια από το 1984 μέχρι το 1996, συμπεριλαμβανομένων και 20 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού.

Οι Αμερικανοί επίσης υποθέτουν ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να πήρε κάποια αμερικανικά τεθωρακισμένα από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, τη Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), δίχως όμως να μας λένε που τα βρήκε η συριακή Αλ Κάιντα τα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα.

tribune


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.