Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥN ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ... ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ...!

Η άσκηση ετοιμότητας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το επίπεδο εκπαίδευσης της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων Το ειδι...

Φωτογραφίες: Άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τρομοκράτες στο λιμάνι της Ρόδου


Η άσκηση ετοιμότητας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το επίπεδο εκπαίδευσης της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων

Το ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού έδρασε ακαριαία και ο επίδοξος τρομοκράτης συνελήφθη, ενώ κανένας από τους επιβάτες δεν κινδύνευσε. Δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, αλλά για μία άσκηση που πραγματοποιήθηκε από την ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων του Λιμενικού, στο λιμάνι «ΑΚΑΝΤΙΑΣ» της Ρόδου, στο πλοίο ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12.

Το σενάριο προέβλεπε την παρουσία τρομοκρατών μέσα στο πλοίο και την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, με τη σύλληψη του υπόπτου. Η άσκηση ετοιμότητας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το επίπεδο εκπαίδευσης των ανδρών, αλλά και τα θετικά σχόλια των παρατηρητών.

Στην άσκηση συμμετείχαν το προσωπικό και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού και της Πολιτικής Προστασίας Ρόδου, καθώς και δύο ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.

Η άσκηση χρησίμευσε ώστε να αποδειχθεί το επίπεδο ετοιμότητας, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραλήψεις και ατέλειες σε επίπεδο οργάνωσης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων.









protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.