Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...!!! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ «FANTASTIC FOUR» Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ MICHAEL CHIKLIS...

Ο Michael Chiklis, είναι επιτυχημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός. Έγινε γνωστός ως ένας από τους “Fantastic Four” α...

Ελληνικής καταγωγής ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας “Fantastic Four”


Ο Michael Chiklis, είναι επιτυχημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός. Έγινε γνωστός ως ένας από τους “Fantastic Four” αλλά και μέσα από τον ρόλο του ντετέκτιβ Vic Mackey, στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά “The Shield”, για τον οποίο κέρδισε Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

Ένας από τους “Fantastic Four”

Γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη στις 31 Αυγούστου 1963, από γονείς με ελληνική καταγωγή. Ο πατέρας του, Charlie Chiklis κατάγεται από την Λέσβο και είναι ιδιοκτήτης ενός ινστιτούτου ομορφιάς, ενώ η μητέρα του Κατερίνα Βουσμπούκη έχει Ελληνο-Ιρλανδικές ρίζες και είναι διοικητική βοηθός σε νοσοκομείο.

Από μικρός, όταν ήταν μόλις 5 ετών, άρχισε να ψυχαγωγεί την οικογένεια του με μιμήσεις διασήμων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις. Όταν ήταν 13 ετών, έγινε μέλος της Ένωσης Ηθοποιών και πήρε το πτυχίο του από το Boston University College of Fine Arts.

Στην ηλικία των 20 χρονών ξύρισε το κεφάλι του για να υποδυθεί έναν 65χρονο άνδρα στο «You can’t take it with you». Αντί όμως να χρησιμοποιεί πούδρα στο κεφάλι του, όπως στο πρόσωπο του, έβαζε μια μόνιμη βαφή, την οποία δεν μπορούσε να αφαιρέσει εξ’ ολοκλήρου στο τέλος κάθε ημέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νεκρωθούν οι θύλακες στο κεφάλι του και να χάσει τα μαλλιά του, γεγονός που τον σημάδεψε.

Στην αρχή της καριέρας του, έκανε αρκετές guest εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως, «Miami Vice», «B.L. Stryker», «Wiseguy», «L.A. Law», «Murphy Brown», και «Seinfeld».

Το 1991 έρχεται ο πρώτος επιτυχημένος ρόλος του ήταν στην αστυνομική σειρά «The Commish». Διήρκεσε 5 χρόνια και υποδυόταν έναν οικογενειάρχη αστυνομικό. Μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «Three Stooges», αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα του ριζικά. Με την βοήθεια της συζύγου του, πέρασε έξι μήνες με εντατική γυμναστική και ξύρισε το κεφάλι του. Με τη νέα του εμφάνιση, κέρδισε το ρόλο ενός ντετέκτιβ στη σειρά «The Shield». Η ερμηνεία του ενθουσίασε το κοινό και επιβραβεύτηκε το 2002 με EMMY. Την ίδια χρονιά έλαβε και τη Χρυσή Σφαίρα ως Καλύτερος Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά.

Το 2005 πρωταγωνιστεί στο «Fantastic Four», ενσαρκώνοντας «Το Πράγμα». Έτσι, πραγματοποίησε ένα παιδικό του όνειρο, καθώς ήταν από τους φανατικούς του κόμικ περιοδικού. Η σύζυγος του μόλις βρέθηκε στα γυρίσματα έπαθε σοκ όταν τον είδε με τη στολή του και έπρεπε να την συνοδεύσουν εκτός για να συνέλθει.

Είναι παντρεμένος με την Μισέλ Μόραν από το 1992 και έχουν δύο κόρες, η μία εκ των οποίων μάλιστα έχει παίξει με τον πατέρα της στο «The Shield», υποδυόμενη την κόρη του.

Εκτός από πετυχημένος ηθοποιός όμως, είναι και αρκετά καταξιωμένος μουσικός. Ειδικεύεται στα ντραμς και τα φωνητικά αλλά παίζει κιθάρα και μπάσο. Το 2011 μαζί με το συγκρότημα του, τους MCB, έβγαλαν το πρώτο τους τραγούδι «Til I Come Home», το οποίο ήταν αφιερωμένο στους στρατιώτες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα. Το τραγούδι πήρε πολύ καλές κριτικές και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στην πολυβραβευμένη σειρά ‘Modern Family’ το 2011.

Το 2012 συμπρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Vegas», ως αρχηγός της μαφίας, με τον Dennis Quaid να υποδύεται τον σερίφη της περιοχής.

Το 2014 συμμετείχε στις παγκόσμιες τηλεοπτικές επιτυχίες “American Horror Story: Freak Show” και “Sons of Anarchy”.

To 2015 εμφανίστηκε στη σειρά “Gotham”, στην οποία παίζει έως σήμερα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album, με τίτλο “INFLUENCE», την επιμέλεια και την παραγωγή του οποίου είχε ο ίδιος. Έχει δικιά του εταιρεία παραγωγής με το όνομα ‘Extravaganza’. Ο Chiklis έκανε την αφήγηση στο εισαγωγικό βίντεο των New England Patriots στο Super Bowl XXXIX.

Η πιο πρόσφατη ταινία του γυρίστηκε το 2016 και ονομάζεται “The Do-Over”. ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.