Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ...!!! ΓΕΜΗΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΥΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ...

Το αδιαχώρητο επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Σούδας, με τους εκατοντάδες μετανάστες να αναζητούν λίγα τετραγωνικά μέτρα π...



Το αδιαχώρητο επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Σούδας, με τους εκατοντάδες μετανάστες να αναζητούν λίγα τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να στήσουν τη σκηνή τους.

Εδώ και δύο εβδομάδες ο καταυλισμός που διαχειρίζονται από κοινού Δήμος και Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτόν που μπορεί να εξυπηρετήσει. Ως φυσικό επακόλουθο, οι νέοι πρόσφυγες – μετανάστες στήνουν τις σκηνές τους περιμετρικά της Σούδας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η παραλία στη βόρεια τάφρο έχει γεμίσει ασφυκτικά ενώ τα τελευταία 24ωρα το στήσιμό τους επεκτάθηκε και προς την περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Μάλιστα οι τελευταίοι που έφθασαν στην περιοχή έστησαν τη σκηνή τους δίπλα από την είσοδο του χώρου στάθμευσης της περιοχής.

«Ενοικιάστε κι άλλα δωμάτια»

Την ώρα πάντως που η κατάσταση στη Σούδα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έλαβε εντολή να αυξήσει τον προϋπολογισμό της για τη Χίο ώστε να ενοικιαστούν περισσότερα δωμάτια για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχεία του νησιού. Το ποσό των 100.000 ευρώ που δαπανάται μηνιαίως αποδεικνύεται ανεπαρκές με αποτέλεσμα να μελετάται η αύξησή του έως και 50.000 ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι αν άμεσα δεν παρθούν αποφάσεις, σύντομα οι σκηνές θα φθάσουν και στην Ιχθυόσκαλα. politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.