Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΧΑΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΑΙΘΟΥΣΑ... «ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ

Είναι η πρώτη πειραματική αίθουσα μέσα σε νοσοκομείο στην οποία οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών σε καλές...


Είναι η πρώτη πειραματική αίθουσα μέσα σε νοσοκομείο στην οποία οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών σε καλές υγειονομικές συνθήκες

Τις πύλες της ανοίγει στο Παρίσι την Παρασκευή η πρώτη πειραματική αίθουσα στην οποία οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών σε καλές υγειονομικές συνθήκες.

Πρόκειται για την «salle de shoot» ή αλλιώς την «αίθουσα κατανάλωσης ναρκωτικών με μικρότερο κίνδυνο», σύμφωνα με την επίσημη ονομασία της, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαριμπουασιέ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, τη συνοικία του Παρισιού που πλήττεται περισσότερο από τη χρήση ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν η οποία επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο, το άνοιγμα της νέας αυτής αίθουσας «αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της μάστιγας των εξαρτήσεων».

Πρόκειται επίσης για «την κατάληξη μιας πολιτικής μάχης, η οποία δεν ήταν εύκολη και έδωσε λαβή σε υπερβολές», πρόσθεσε η Τουρέν διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία είναι η 10η χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο.



Άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχες αίθουσες είναι η Γερμανία, η Αυστραλίας, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Δανίας, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 13:30 έως τις 20:30 και είναι διαμορφωμένη σε 450 τ.μ. προκειμένου να υποδέχεται περίπου 100 ανθρώπους, υποχρεωτικά ενηλίκους. Βρίσκεται μέσα στον περίβολο του νοσοκομείου, αλλά με χωριστή είσοδο.



Οι αίθουσες αυτές θα διατίθενται στους τοξικομανείς, οι οποίοι θα κάνουν ένεση με προϊόντα που θα φέρνουν οι ίδιοι, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και με αποστειρωμένο υλικό.

Η αίθουσα στο Παρίσι ανοίγει στο πλαίσιο ενός πειράματος που θα διαρκέσει έξι χρόνια. Το Στρασβούργο και το Μπορντό είναι επίσης υποψήφιες πόλεις για το πείραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.