Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ - 13 ΑΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΙΙΤΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα εναντίον σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ...


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα εναντίον σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος Σάχι.

Ο Σεντίκι διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι 13 άμαχοι και ένας αστυνομικός, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τρεις αστυνομικοί.

Ανασκευάζοντας τις πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα, ο Σεντίκι είπε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μόνον έναν οπλοφόρο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε σε συγκέντρωση πιστών ενόψει της γιορτής Ασούρα, της σημαντικότερης για τους σιίτες.

Η αστυνομία της Καμπούλ είχε προειδοποιήσει τους σιίτες να μην κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς ανέμενε να υπάρξουν επιθέσεις εναντίον τους. Ο υποστράτηγος Γκιουλ Νάμπι Αχμαντζάι, επικεφαλής της αστυνομίας στην Καμπούλ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο AP, τη Δευτέρα ότι έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες για σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον σιιτών κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης γιορτής και τους κάλεσε να φροντίσουν οι τελετές να γίνουν «εντός κάποιων ορίων».

Οι σιίτες αποτελούν κατά εκτιμήσεις το 15% του πληθυσμού του Αφγανιστάν (30 εκατομμύρια). Οι περισσότεροι Αφγανοί σιίτες ανήκουν στην εθνότητα των Χαζάρων. Οι σουνίτες τζιχαντιστές - οι Ταλιμπάν, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους - θεωρούν τους σιίτες αποστάτες και επιτίθενται συχνά εναντίον σιιτικών χώρων λατρείας ή δημόσιων συγκεντρώσεων.

Η πιο πρόσφατη επίθεση εναντίον σιιτών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν διαπράχθηκε την 23η Ιουλίου στην Καμπούλ και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 130. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.