Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ... Η ΧΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ... ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ...! ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ Η 32Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΧΜΕΤΖΙΚ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ... «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»...!!!

Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και οι διαρκείς υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά του συμπλέγματος της Χίου, έχουν...


Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και οι διαρκείς υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά του συμπλέγματος της Χίου, έχουν θορυβήσει την Ελλάδα, η οποία περιέλαβε στην κορυφαία άσκηση πολιτικής προστασίας προσομοίωση επίθεσης από την Τουρκία στη Χίο. 


Σύμφωνα με το σενάριο η Χίος έχει δεχθεί εχθρική εισβολή και γίνεται προσπάθεια ανακατάληψης του νησιού.



Η πρώτη προσπάθεια αναχαίτισης του εχθρού έγινε από τους ίδιους τους κατοίκους. Οι επίστρατοι της Χίου ήταν οι πρώτοι που πήραν μια γεύση για το πώς θα πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους, ο οποίος απειλείται από την Τουρκία διαρκώς.

Τα κομάντο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ήταν αυτά που έσπευσαν να κάνουν απόβαση στο νησί για να το εκκαθαρίσουν από τα εχθρικά στρατεύματα.





Από τις 8 και μισή το πρωί τέσσερα κύματα από αρματαγωγά μετέφεραν τους πεζοναύτες στο χωριό "Βολησσός" Χίου, όπου έγινε η αποβατική ενέργεια. Από αέρος υπήρχε υποστήριξη από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, ενώ έγινε και αεραπόβαση με σινούκ.

Οι πεζοναύτες κατάφεραν να απελευθερώσουν το νησί και να εκδιώξουν τον εχθρό.



Την εξέλιξη της άσκησης παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο όλα τα κέντρα επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Την άσκηση παρακολούθησαν από τη Βολησσό ο ΥΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Αμέσως μετά είχε προγραμματιστεί να μεταβούν στο νησί Παναγιά, πάνω από το οποίο όλο τον περασμένο χρόνο πετούσαν διαρκώς τουρκικά αεροσκάφη. Με την εκεί παρουσία τους θα επιχειρήσουν να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία ότι η χώρα μας υπερασπίζεται κάθε σπιθαμή της γης της.


Δείτε τις υπερπτήσεις σε Οινούσσες και Παναγιά το 2016



Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ - onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.