Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

SOS! O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...!! ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛ-ΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...!!ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ...!!! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ MARFIN...

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιφασιστικής δράσης της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 27/9 στο ξενοδοχείο Λέσβιον. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές επαγγελματίες από όλο το νησί.

Η συνάντηση κατέληξε στην στήριξη της πρότασης για την διοργάνωση ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ(ΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ), ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ 6ΜΜ

Λέσβος νησί αντιφασιστικό αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!

Συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Περδικούρη, μέλη του ΔΣ Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη του ΔΣ του ΣΕΜΕΛ, της ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του ΔΣ εργαζόμενων Δήμου Λέσβου.

Παρόντες ήταν αρκετοί εργαζόμενοι από τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται στο στόχαστρο των φασιστών και δέχτηκαν τις πρόσφατες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή, από την ΕΡΑ Αιγαίου και αλλού. Παρούσα η Εφη Λατσούδη και πολλοί άνθρωποι ενεργοί στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Συμμετείχαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Λέσβου με το πρώην βουλευτή Γιάννη Ζερδελή. Μέλη της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ο Άλλος Δρόμος» με τον επικεφαλής της Στράτο Γεωργούλα.

Το άνοιγμα έκαναν ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Τσιάκαλος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Ακολούθησαν πολλές παρεμβάσεις.

Η συνάντηση υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση δράση ενάντια στις προκλήσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον άθλιο εγκλωβισμό των προσφύγων εξ αιτίας της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για να σπείρουν το φόβο και το μίσος κατά των προσφύγων.Καταγγέλει την την πολιτική της κυβέρνησης που με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μετατρέπει τα νησιά της αλληλεγγύης σε φυλακές προσφύγων.

Επισημαίνει τις ευθύνες της ΝΔ στην υποδαύλιση του ρατσιστικού μίσους, της ισλαμοφοβίας και της κάλυψης της δράσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής. Καταγγέλλει την Αστυνομία που μπροστά στα μάτια της γίνονται οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

Διεκδικούμε:

Άμεση απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τα hotspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να σταματήσει ο γεωγραφικός εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά. Να ανοίξουν δομές αλληλεγγύης και φιλοξενίας προσφύγων στα χέρια των Δήμων και όχι των ΜΚΟ.

Να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο. Να τιμωρηθούν οι τραμπούκοι φασίστες για τις επιθέσεις κατά πολιτών και δημοσιογράφων.

Στηρίζουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, Δήμους και στο Βοστάνειο νοσοκομείο.

Καλούμε κάθε φορέα, σωματείο, συλλογικότητα, οργανώσεις της αριστεράς να δραστηριοποιηθούν άμεσα ώστε να μαζικοποιηθεί το Παλλεσβιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12 Οκτώβρη.

Επίσης οι παρευρισκόμενοι φορείς δήλωσαν την στήριξη τους στην αντιφασιστική κινητοποίηση «Λέσβος, γή αντιφασιστική» την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Σαπφούς 6μμ

Συστήθηκε ανοιχτή οργανωτική επιτροπή για την στήριξη της κινητοποίησης, την έκδοση αφίσας και υλικού, τις επαφές με κοινωνικούς φορείς..

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί όλα τα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες σε σύσκεψη την Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 7μμ στο ξενοδοχείο Λέσβιον για την διοργάνωση του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου