Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..;;;

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα συμβεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στον ουρανό. Ένα δεύτερο νέο φεγγάρι σε ένα μόνο μήνα, στο δυτικό ημισφα...

Καταγραφή

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα συμβεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στον ουρανό. Ένα δεύτερο νέο φεγγάρι σε ένα μόνο μήνα, στο δυτικό ημισφαίριο, το οποίο μερικοί άνθρωποι τον αποκαλούν… «Μαύρη Σελήνη»!

Ενώ μια πανσέληνος αναφέρεται στη στιγμή κατά την κατά την οποία η Σελήνη, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριο της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος, το νέο φεγγάρι είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η στιγμή που η Γη σκεπάζει εντελώς την πλευρά του φεγγαριού και έτσι βρίσκεται σε πλήρη σκιά. (Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η Μαύρη Σελήνη θα είναι αόρατη, ακόμη και αν το φεγγάρι είναι ψηλά στον ουρανό).

Η Μαύρη Σελήνη θα είναι κυρίως ορατή στο δυτικό ημισφαίριο, πάνω από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, και το δυτικό τμήμα της Ευρώπης. Θα κορυφωθεί στις 20:11 Ανατολική ώρα – όπου, στις ΗΠΑ, θα είναι πλέον ορατή – ή 1:11 το Σάββατο το πρωί ώρα Αγγλίας. Στην Ελλάδα θα συμβεί την 1η Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.