Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ: «ΦΙΛΗ, ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ» «ΠΥΡΙΝΑ» ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του Νίκου Φίλη, εξαπέλυσε μέσω ενός φυλλαδίου που μοίρασε στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγ...

Άγριο «κράξιμο» Αμβρόσιου σε Φίλη: Σε κάναμε «με τα κρεμμυδάκια»! (pic)

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του Νίκου Φίλη, εξαπέλυσε μέσω ενός φυλλαδίου που μοίρασε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με αφορμή τις αλλεπάλληλες επικρίσεις του υπουργού Παιδείας εναντίον της Εκκλησίας. Παράλληλα, με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Αμβρόσιος, λέει, απευθυνόμενος στον υπουργό πως «οι Καλαβρυτινοί σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια».
Εξάλλου, στο συγκεκριμένο φυλλάδιο απεικονίζεται ο υπουργός στη Βουλή σα να φαίνεται πως κοιμάται και γράφει χαρακτηριστικά: «Έκρηξη της Ψυχής μας! Δεν αντέχεται άλλο! Επαναλαμβάνω “παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον”. Για τον δυστυχώς α-παίδευτο υπουργό α-παιδείας Νικ. Φίλη. ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ – ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ – ΑΠΙΣΤΙΑ – ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ – ΑΜΑΘΕΙΑ και ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
Ολόκληρο το μήνυμα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στο προσωπικό του ιστολόγιο, με ημερομηνία 28/09/2016 αναφέρει τα εξής:
«Ηχηρό χαστούκι στον Υπουργό της α-Παιδείας κ. Φίλη έδωσαν και οι Καλαβρυτινοί διά των εκπροσώπων των Πολιτιστικών κλπ. Συλλόγων τους, καθώς επίσης και ο τοπικός Τύπος. Με απλά λόγια τον εκόλλησαν στον τοίχο για τις ανιστόρητες θέσεις του όσον αφορά το ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Κατοχής. Έπειτα από το διάβημα αυτό των Καλαβρυτινών, αν είχε φιλότιμο ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, θα πήγαινε να κρυφθή κάπου και να εξαφανισθή πλέον από προσώπου της γης! Από τη θέση αυτή και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε από βάθους ψυχής, όλους αυτούς τους διακεκριμένους Καλαβρυτινούς, οι οποίοι προέβησαν εις το διάβημα αυτό. Κύριε Φίλη, δεχθήτε, παρακαλώ, τα συλλυπητήριά μου! Οι Καλαβρυτινοί "σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια"! Περαστικά σας!».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (28/09/2016) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, με μια πολυσέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανέλυε διεξοδικά και αποδομούσε, με επιχειρήματα το «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» του αρμόδιου υπουργού, ιδίως σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί και ιδιαίτερα τον κ. Φίλη, ο οποίος επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής ξανά στην Εκκλησία, λέγοντας σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο: «Η Εκκλησία προβάλλει αντιρρητικό λόγο κι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Την ευθύνη για την εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία. Το σχολείο είναι κοσμικό, ανεξίθρησκο, ουδετερόθρησκο. Σχεδιάσαμε ένα μάθημα που θα είναι ελκυστικό, γιατί θα διδάσκεται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και όχι μετατρέποντας τη σχολική αίθουσα σε κάποιου είδους άμβωνα».
Και νέα ανάρτηση - απάντηση στον υπουργό Παιδείας
Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε δριμύτερος και σήμερα, Πέμπτη (29/09/2016) δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ανοικτή επιστολή ως απάντηση στον υπουργό Παιδείας, που του είχε απευθύνει χθες, Τετάρτη (28/06/2016) από τη Βουλή ο κ. Φίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.