Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ...!!! ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΤΟΧΟ» ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΕΡΑΥΝΟ» Ο Δ. ΨΑΡΡΑΣΟ Καψάλης και ο Χριστόδουλος έφτιαξαν την λέξη «Ελληνόψυχος»!..

Κατάπτυστο, ασφαλώς, το 48σέλιδο αφιέρωμα του μπολσεβίκου δημοσιογράφου Δημητράκη Ψαρρά στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που μοιράστηκε το περασμένο Σάββατο με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Θα χρειαζόντουσαν δύο «Στόχοι» για να απαντήσουμε σε όλες τις ανακρίβειες, τα ψεύδη και τις παραχαράξεις στις οποίες προβαίνει ο Ψαρράς για να κατασυκοφαντήσει τον μακαριστό «Κεραυνό». Εμείς θα πούμε μόνο κάτι που ίσως φανεί παράξενο: Τα όσα γράφει ο Δημητράκης για τον «Στόχο» (πάνω από 3 σελίδες!), την υπόθεση της ΜΑΒΗ, τον μακαρίτη Γιώργο Καψάλη και τις σχέσεις του Χριστόδουλου με την Χούντα και την Ακροδεξιά, συνιστούν την καλύτερη διαφήμιση για τους πολύχρονους αγώνες αυτής της εφημερίδος. Μέχρι και το πανό με το οποίο κατέβηκε ο «Στόχος» στην κηδεία του Χριστόδουλου («Οι Εθνάρχες δεν πεθαίνουν») δημοσίευσε στο αφιέρωμά του ο Ψαρράς, σε συνδυασμό με τις άλλες φωτογραφίες από τα πρωτοσέλιδα του Γιώργου Καψάλη και τα όσα έγραφε για τον «Κεραυνό»…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΨΑΛΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η ΛΕΞΗ «ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ»!..

Θα καταγράψουμε επιγραμματικά μερικά μόνο απ’ όσα γράφει ο Ψαρράς, προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας που δεν διάβασαν το κατάπτυστο αφιέρωμά του:
1.Η λέξη «Ελληνόψυχος» (δημιούργημα του Γιώργου Καψάλη) έγινε διάσημη και πέρασε στον κόσμο, επειδή έτσι αλληλοπροσφωνούντο επί χρόνια ο Χριστόδουλος με τον εκδότη του «Στόχου»! Είναι χαρακτηριστική μια επιστολή του Χριστόδουλου, που δημοσιεύει ο Ψαρράς: «Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά τον κ. Καψάλη, εκδότη και διευθυντή της γνωστής εφημερίδας «Στόχος» των Αθηνών, που είναι γνωστός Ελληνοκεντρικός και Ελληνόψυχος και ταυτόχρονα Χριστιανοκεντρικός και Ορθόδοξος. Επιτέλους, έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, από ανθρώπους που θα βάλουν σε ίδια μοίρα τα θρησκευτικά μας και τα εθνικά μας ιδεώδη»!..

ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΒΗ

2. Ο Ψαρράς δημοσιεύει ένα κείμενο του Χριστόδουλου από το 1994 (ήταν τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος), όταν ξέσπασε η υπόθεση με την ΜΑΒΗ στην Επισκοπή. Το κείμενο αυτό έχει εξαφανισθεί από το corpus των Έργων του Χριστόδουλου για ευνοήτους λόγους… ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ, που δρά με στόχο την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου προσφέρονται ως εξιλαστήρια θύματα στον βωμό της βελτίωσης των  Ελληνοαλβανικών σχέσεων, προφανώς ύστερα από αξίωση του καθεστώτος Μπερίσα. Και βέβαια δεν εφθάσαμε στο σημείο να παραδώσουμε στα χέρια των Αλβανών τους Ελληνόψυχους εκείνους που κατηγορούνται για το σαμποτάζ της Επισκοπής. Πρόκειται για έσχατη υποτέλεια στους Αλβανούς»!..

ΚΑΙ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ!..

3. Φυσικά, ο Ψαρράς δημοσιεύει την υμνητική επιστολή (31-5-2001) του Χριστόδουλου προς τον Παττακό («Γράψατε Ιστορία»), ωστόσο παραθέτει κι ένα άλλο ντοκουμέντο που αγνοούσαμε κι εμείς: Υμνητής της 21ης Απριλίου ήταν ΚΑΙ το ίνδαλμα των Οικουμενιστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας. Στις 18 Μαΐου 1969 είχε έρθει στην Αθήνα και η πρώτη του δήλωση ήταν: «Εγώ γνωρίζω και βλέπω ότι ο Ελληνικός Λαός έχει πλήρη ελευθερίαν»!.. Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στον Στυλιανό Παττακό, ο Αθηναγόρας δήλωνε: «Παρακολουθώ το έργον της κυβερνήσεως και εκπλήσσομαι διά την αποδοτικότητα των προσπαθειών της. Ιδιαιτέρως εκπλήσσομαι διά την ιδικήν σας δραστηριότητα: Σείς πλέον δεν πετάτε κάν αεροπορικώς. Πετάτε ο ίδιος»!..
4. Αποκαλυπτικά είναι τα αποσπάσματα που δημοσιεύει ο Ψαρράς από την διδακτορική διατριβή του Χριστόδουλου για το Παλαιοημερολογιτικό ζήτημα. Εκεί φαίνεται η λατρεία και ο θαυμασμός που είχε ο «Κεραυνός» για την 21η Απριλίου, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι αφού δεν έλυσε το Παλαιοημερολογιτικό η 21η Απριλίου, καμμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το λύσει!..

Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

5) Ενδιαφέροντα είναι και όσα γράφει ο Ψαρράς για τον θάνατο του Χριστόδουλου. Μεταξύ άλλων, δοξάζει (χωρίς να το θέλει) τον Κώστα Πλεύρη, γράφοντας πως εκείνος πρώτος ανεκίνησε το θέμα της «δολοφονίας» του Χριστόδουλου από τους εχθρούς της Ελλάδος, πιθανώτατα από τους Εβραίους!.. Άλλωστε ο Πλεύρης ήξερε από παιδί τον Χριστόδουλο, γιατί ήταν συμμαθητές στην Λεόντειο…
6) Τέλος, ο Ψαρράς προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η Χρυσή Αυγή δεν αγάπησε τον Χριστόδουλο όσο ο «Στόχος»: Διότι στα άρθρα του στον «Ελεύθερο Τύπο» (δεκαετία 1990) ως Μητροπολίτης Δημητριάδος κατεδίκαζε τον Εθνικισμό και τον Φυλετισμό, αναμασούσε την εβραϊκή φιλολογία περί… «Ολοκαυτώματος», οργάνωνε λειτουργίες για τους Ξένους Μετανάστες και τους τάϊζε στα συσσίτια και υιοθετούσε συχνά – πυκνά κάποιες αντιρατσιστικές διακηρύξεις και!.. Φυσικά, είναι συζητήσιμο αν έκανε όλα αυτά τα πράγματα ο Χριστόδουλος, αλλά θα επανέλθουμε με τις συκοφαντίες του Ψαρρά εναντίον του Αρχιεπισκόπου «Κεραυνού» που βγάζουν μάτι…

Θ.Χ. - Εφημερίδα "Στόχος"
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου