Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ! ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΜΑΖΕΨΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ «ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

Η αναφορά μου διαστρεβλώθηκε, λέει ο υφυπουργός - Για αντισημιτισμό κατηγορείται ο Θεοδόσης Πελεγρίνης από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και υποχρε...




Η αναφορά μου διαστρεβλώθηκε, λέει ο υφυπουργός - Για αντισημιτισμό κατηγορείται ο Θεοδόσης Πελεγρίνης από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και υποχρεώθηκε σε «διευκρινιστική δήλωση»

Τα «μαζεύει» μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «οικειοποίησης» του Ολοκαυτώματος από τον εβραϊκό λαό, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης. Πριν από λίγο και αφού το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι είχαν ζητήσει την παραίτησή του, ο κ.Πελεγρίνης υποχρεώθηκε σε «διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την αναφορά του στον εβραϊκό λαό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

«Οι Εβραίοι εξασφάλισαν την οικειοποίηση του Ολοκαυτώματος για να εξασφαλίσουν τη δικαίωσή τους» είπε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλώντας στη Βουλή, δήλωση που προκάλεσε σάλο και θύελλα αντιδράσεων.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι εκ παραδρομής χρησιμοποίησε τη λέξη «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το λεκτικό λάθος του «δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξε από το βήμα της Βουλής»!

Ειδικότερα, η δήλωση αναδίπλωσης του κ.Πελεγρίνη έχει ως εξής: «Εξ αφορμής κακόβουλων δημοσιευμάτων, στα οποία διαστρεβλώθηκε η αναφορά μου στον εβραϊκό λαό κατά την ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην συγκεκριμένη περικοπή της ομιλίας μου, εξέφρασα τον σεβασμό και την συμπάθειά μου προς τον εβραϊκό λαό για τις διώξεις που υπέστη από τους ναζί, όπως κάθε αμερόληπτος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει αν ανατρέξει στο ίδιο το κείμενό μου. Η εκ παραδρομής χρήση της λέξης «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξα από το βήμα της Βουλής».


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.