Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

Εφιαλτική προβλέπεται η νύχτα στα πύρινα μέτωπα του Αγίου Όρους, καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης μόλις έπεσε το σκοτάδι και ...


Εφιαλτική προβλέπεται η νύχτα στα πύρινα μέτωπα του Αγίου Όρους, καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης μόλις έπεσε το σκοτάδι και η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη πυκνό δάσος στα όρια της Μονής Χιλανδαρίου.


Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να κερδίσουν τη μάχη και η νύχτα προβλέπεται μακρά, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δίνει τις επόμενες ώρες ανέμους έντασης 5 μποφόρ…

«Παρά τις προσπάθειες δεν μπορούμε να σβήσουμε τη φωτιά, λόγω των δυσμενών συνθηκών. Τα πύρινα μέτωπα κινούνται ΒΔ στην περιοχή της Βίγλας. Μένουμε όλο το βράδυ εδώ…» είπε πριν λίγο στο halkidikinews.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Άγιο Όρος από χθες το βράδυ, καθώς υπήρχε φωτιά σε άλλο σημείο και κατασβήστηκε επιτυχώς σήμερα το πρωί, οπότε ξέσπασε, μάλλον από κεραυνό, η τωρινή πυρκαγιά.



«Οι συνθήκες στη φωτιά είναι πραγματικά πολύ δύσκολες. Τα 5 μποφόρ που αναμένουμε δεν είναι καθόλου λίγα για μια φωτιά που καίει από το πρωί σε δύσβατες περιοχές» ανέφεραν στο halkidikinews.gr επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



«Η πυρκαγιά είναι έρπουσα και εξαπλώνεται ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Επιπλέον, ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα είναι το δύσβατο της περιοχής, με γκρεμούς και χαράδρες, χωρίς αντιπυρικές ζώνες και δρόμους» συμπληρώνουν.

Πηγή: halkidikinews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.