Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ... ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ...

Οι σύμμαχοι της Σαηεντολογίας τον Ιούνιο του 1995 παρατίθενται αναλυτικά στο έγγραφο που βλέπετε. Το κατασχεμένο έγγραφο, εδώ σε μετάφραση,...





Οι σύμμαχοι της Σαηεντολογίας τον Ιούνιο του 1995 παρατίθενται αναλυτικά στο έγγραφο που βλέπετε. Το κατασχεμένο έγγραφο, εδώ σε μετάφραση, κατασχέθηκε στα γραφεία του σαηεντολογικού κέντρου ΚΕΦΕ από τον εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή το καλοκαίρι του 1995. Είναι ιδιαίτερα ενημερωτικό για τις «γραμμές επικοινωνίας και συμμάχους» της Σαηεντόλοτζυ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν η δράση της Σαηεντόλοτζυ είχε ενταθεί.



Η λίστα αποτελεί ένα χρονικό στιγμιότυπο των συμμαχιών και, σε κάποιο βαθμό, της «στρατολόγησης» (ακούσιας και εκούσιας) σε πολλούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Όπως φαίνεται καθαρά, πολλά από αυτά τα άτομα ακόμη και σήμερα πρωτοστατούν στο στρατηγικό «πακέτο», που εκκολάφθηκε και εκπορεύθηκε από τον πολιτικοστρατηγικό χώρο της Σαηεντόλοτζυ και περιστρέφεται γύρω από τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, μη αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες και τα όμοια θέματα.

Σε συνδυασμό με άλλα έγγραφα (που θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια) αποδεικνύεται ότι ο χώρος της εφημερίδας Αυγή και η νεολαία του τότε Συνασπισμού είχαν πολύ αγαπησιάρικη σχέση με τη Σαηεντολογία, υπέρ της οποίας κινήθηκε ακόμη και η CIA για να κλείσει τμήμα της ΕΥΠ που παρακολουθούσε οργανώσεις όπως η Σαηεντολογία. Περιπτώσεις όπως του Φίλη, της κυρά Τασίας κλπ έχουν πολύ μεγαλύτερο χρονικό βάθος (20ετίας) με αριστερό συντονισμό από την αριστερή όχθη του Ατλαντικού.

Δείτε τώρα το έγγραφο φίλων-εχθρών που η ίδια η οργάνωση έστειλε στα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης στη Δανία. Δείτε τον ελάχιστο αριθμό «άσχετων» μεταξύ τους ατόμων που η Σαηεντολογία ευθυγράμμισε στη δράση της ώστε
Να κινούνται φαινομενικά ανεξάρτητα αλλά ευθυγραμμισμένα με την οργάνωση. Και βέβαια, ο Soros δεν θα μπορούσε να λείπει. Το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι είναι μαγαζάκι του George Soros και ΣΙΑ.



ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 95

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Έχει δικό του χώρο (κεντρικό) στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας (εβδομαδιαίο περιοδικό που εκδίδεται την Κυριακή ως ένθετο της ημερήσιας Ελευθεροτυπίας). Πριν ήταν ελεύθερος συντάκτης, εργαζόταν με μειονότητες, γράφοντας εναντίον των διακρίσεων, ρατσισμού, κτλ. Συνεργάζεται με την S.O.S. Ρατσισμός, ActUp και άλλες ομάδες που ασχολούνται με ελευθερία πεποιθήσεων, έκφρασης κτλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΑΣ + Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΨΑΡΑ
Και οι δύο δημοσιογράφοι. Εργάζονται στην ίδια περιοχή με τον Τρίμη.

[Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ και κορυφαίο στέλεχος του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, καθώς επίσης και τα άλλα στελέχη του «Ιού» αναφέρονται πρώτοι πρώτοι στη λίστα. Είναι χαρακτηριστικό, διότι η εξτρεμιστική οργάνωση είχε τόσο στενή σχέση μαζί τους, που φαίνεται ότι ήταν τα πρώτα ονόματα που σκέφθηκαν τα στελέχη της για να συμπεριλάβουν στη λίστα των συμμάχων].

Ελευθεροτυπία:

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ
Διευθυντής (του αρέσουν οι τέχνες)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, αρχικά είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον από όλο το υλικό που του έφερε η Αγγελική (στοιχεία για τον L από το Συνέδριο στη Μονή Πεντέλης, με αντιπροσώπους της ADFI, κτλ…Όταν έμαθε περισσότερα για τον L [π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος], μέσω ενός γνωστού του δικηγόρου στον οποίο ο L είχε κάνει μαύρη προπαγάνδα δημοσίων σχέσεων [δηλ. εναντίον της Σαηεντόλοτζυ] τότε άλλαξε, της είπε ότι φοβόταν να κάνει αυτό που κάνει ο Τρίμης να δημοσιεύει τί κάνει ο L [προφανώς ο άνθρωπος ήθελε αποδείξεις και καταλάβαινε τί κάνει η Σαηεντόλοτζυ]. Χωρισμένος. Εκτός ηθικής (είπε στην Αγγελική).

κ. ΠΟΛΥΜΙΛΗΣ
Όταν [η Αγγελική] συνάντησε τον διευθυντή [Φυντανίδη] την έστειλε στον Πολυμίλη. Της έδωσε το βιβλίο [απόρρητη αναφορά για παραθρησκευτικές οργανώσεις] της ΚΥΠ. Ήταν το μοναδικό αντίγραφο [Η Σαηεντόλοτζυ της έδωσε και έπαινο].

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ
Μέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Έλληνας αντιπρόσωπος. Μιλάει πολύ για εκπαίδευση και για διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Παρουσίασε το βιβλίο του Λομβάρδου [Ίσως να εννοεί τον τ. υφυπουργό και καθηγητή κ. Λοβέρδο, ο οποίος ήταν και συνήγορος υπεράσπισης Σαηεντολόγων που κατηγορούνταν για φακελώματα]. Γράφει σε μεγάλες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Έθνος, …). Υποστηρίζει ότι τα παιδιά έχουν επιλογή σε αυτό που θέλουν να πιστέψουν και δεν θα πρέπει να υποχρεώνονται να μελετήσουν τη θρησκεία (Ορθόδοξη) στο σχολείο. [Η ίδια η Σαηεντόλοτζυ όμως, προσπαθεί να περάσει την «θρησκευτική εκπαιδευτική τεχνολογία» της στα σχολεία]. Ήρθε σ’ επαφή μέσω του Αλεξίου. Η Αγγελική τον συνάντησε σύντομα κατά την παρουσίαση του βιβλίου. Δεν υπάρχει εκτεταμένη άμεση επαφή.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ
Μέλος του Κοινοβουλίου, σοσιαλιστής. Ήταν στη φυλακή κατά τη δικτατορία. Ο L πήγε σ’ αυτόν όταν ήταν στη φυλακή για να τον φέρει στον ίσιο δρόμο … [Σε άρθρο του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ αποδείχθηκε ότι το ρεπορτάζ του ΙΟΥ ήταν εντελώς ανακριβές, ίσως και στημένο. Από την αρχή ο π. Αντώνιος τα διέψευσε αυτά δίνοντας στοιχεία, αλλά η κατηγορία (που κατασκευάστηκε το Δεκέμβριο του ’94) έπρεπε να περάσει]. Έχει πολλά στοιχεία. Πιθανόν ο Κουναλάκης να πήγε στη Γερμανία και να βρήκε πληροφορίες για τον L. Ήρθε σ’ επαφή μέσω του Αλεξίου και του Τρίμη. Ποτέ δε συναντηθήκαμε προσωπικά, πάντα μέσω Αλεξίου. Είναι υπέρ της ελευθερίας γνώμης και θρησκείας, εναντίον ρατσισμού και ναζισμού. [Ο π. Αντώνιος στο βιβλίο του «Ναζισμός με άλλο πρόσωπο» ανασκεύασε πλήρως τις κατηγορίες εναντίον του, κάτι που δεν ήταν δύσκολο, αφού πολλές από αυτές ήταν απελπιστικά εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα, η συνεργασία του με τη χούντα για την καταδίωξη κομμουνιστών, τη στιγμή που το καθεστώς τον χαρακτήριζε ως φιλοκομμουνιστή. Ακόμη, η «αυθόρμητη» προσπάθειά του για πλύση εγκεφάλου σε “φυλακισμένο μάρτυρα του Ιεχωβά” για να τον φέρει στον «σωστό δρόμο» δεν ήταν παρά αποτέλεσμα παρακλήσεων της μητέρας του παιδιού που ήταν πνευματική υποχρέωση, να μην την αγνοήσει ένας ιερέας].

ΦΑΙΔΩΝ ΒΕΓΛΕΡΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ηγέτης Γνώμης. Είναι δικηγόρος. Πολύ μεγάλης ηλικίας (90). Δίνει διαλέξεις. Προήδρευσε του θρησκευτικού τμήματος του Συνεδρίου που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Πολυτεχνείο Αθηνών και οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων [Ο Πρύτανης και ο Υπουργός γνώριζαν σε τί έμπλεξαν και από ποιούς χρησιμοποιήθηκε το Πολυτεχνείο και το Υπουργείο, που υποτίθεται ότι τα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον του Ελληνικού λαού;]. Η κόρη του είναι στη Γαλλία, σ’ ένα φιλοσοφικό κέντρο. Πρόθυμος να βοηθήσει.

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δικηγόρος.. Είναι το επιχειρησιακό τερματικό των 2, ταξιδεύει πολύ… [σε άλλο έγγραφο λέει: «Αυτή την εβδομάδα η Αγγελική και εγώ [Ηλίας Γρατσίας] επισκεφθήκαμε τον κ. Φραγκάκη, ο οποίος είναι δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ελλάδα και μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιούργησε ο κ. Βεγλερής». Δηλαδή, ο κ. Φραγκάκης ήταν ουσιαστικά ο χειριστής του Φαίδωνα Βεγλερή και του Πέτρου Κουναλάκη, βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ].

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι στην Ελλάδα. έλαβε το Προφίλ στο συνέδριο του Πολυτεχνείου. Συστήθηκε από τον κ. Αλεξίου. Έχει μπλέξει αρκετές φορές λόγω των πεποιθήσεών του για θρησκευτική ελευθερία και εναντίον των διακρίσεων [προφανώς, έτσι ονομάζει τις απίστευτες διαστρεβλώσεις του Παρατηρητηρίου, την υποστήριξη του γνωστού ανθέλληνα κερδοσκόπου George Soros, κτλ]. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγκάστηκε να το αφήσει. Ταξιδεύει πολύ. Θα ήθελε η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να δουλέψει μαζί του, αυτό προτάθηκε από τον Αλεξίου. Βρείτε πώς ζει τώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΕΔΗΣ
Πρόεδρος του SOS Ρατσισμός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Πάντα αποφεύγει να συναντηθεί μαζί μας. Βρείτε γιατί [προφανώς γιατί γνώριζε τί πράγμα είναι η Σαηεντόλοτζυ και δεν υπέκυπτε σε παραπλανήσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων]. (Οι γραμματείς του είναι φιλικοί. Μία ήθελε να έρθει στο κέντρο να μάθει περισσότερα για εκπαίδευση) [Αυτό είναι ανησυχητικό για τη Διεθνή Αμνηστία και φαίνεται ότι αυτή η επαφή είχε αποτέλεσμα πολλά χρόνια μετά με προκλητική υποστήριξη της Δ.Α. στον στενότατο συνεργάτη της Σαηεντόλοτζυ, κ. Τάκι Αλεξίου].

ΠΕΔΥΕ («Ειρηνιστική ομάδα)
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Πρόεδρος. Αριστερός. Συναντηθήκαμε σε μία διαδήλωση ειρήνης. Ηγέτης Γνώμης στο κόμμα του. Συμφωνήσαμε σε συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Σε τέτοιες διαδηλώσεις κατέληξαν στον Μαραθώνα και άνοιξαν ένα πανό, που ζωγράφισε η Αγγελική, και χρησιμοποιεί ως φόντο για τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ευρύτερος «εκσυγχρονιστικός» χώρος είναι ισχυρά συνδεδεμένος με τη Σαηεντόλοτζυ από τη δεκαετία του ’90. Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι σε τρία μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα φαίνεται να υπάρχει ισχυρό σαηεντολογικό «πάτημα».

Δεδομένου ότι οι εφημερίδες, άλλα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτών των συγκροτημάτων (ιδιαίτερα το MEGA Channel) επηρεάζουν την πλειοψηφία των αναγνωστών-τηλεθεατών, είναι ασφαλές (σε μεγάλο βαθμό) να συμπεράνουμε ότι έχουν καλλιεργήσει (στα τελευταία δέκα χρόνια περίπου) αντίληψη και άποψη στο κοινό τους, οι οποίες δεν έρχονται σε αντίθεση με το «στρατηγικό πακέτο» της Σαηεντόλοτζυ: ένα είδος «κατεργασίας άποψης».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.